Brezplačna dostavaBrezplačna dostava nad 35 €.
Sanjsko pismo
Zgodbe Svetega pisma
14.99 EUR Zaloga: Na zalogi

Zgodbe Svetega pisma

Avtor: | Založnik: Sanje

Zaloga: Na zalogi

Danes, v dobi globalizacije, nimamo več opraviti le z vprašanjem preživetja tega ali onega naroda, propast grozi celoti človeštva. Brezobzirna sla po dobičku namreč ne povzroča le nepopisnega trpljenja, lakote množic ter novih in novih vojn, temveč grozi tudi z uničenjem narave, od katere človek živi.

Redna cena: 14,99 €

Sanjska cena: 12,74 €*

Prihranite: 2,25 € (15%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)


Vprašajte nas

Datum izdaje: 22. 03. 2017

Zbirka: DOKUMENTA 

e-Knjiga

Obseg: 416 strani

Podrobnosti

Zgodbe Svetega pisma nikakor niso običajne zgodbe. So delo nekega nenavadnega naroda, ki se je kljub svoji majhnosti in vsem zgodovinskim peripetijam obdržal polna tri tisočletja. In zelo zgodaj razvil tudi lastno pismenost, povsem drugačno od pismenosti drugih znamenitih starih narodov – Feničanov in Egipčanov, Babiloncev in Asircev, Grkov in Perzijcev, Etruščanov in Rimljanov. »Vladajoče ideje kake dobe so bile vedno le ideje vladajočega razreda,« ugotavlja Marx v Komunističnem manifestu. Prav v Svetem pismu prvikrat v zgodovini človeštva jasno spregovori tudi glas ponižanih in razžaljenih ter njihov obupni krik po odrešenju izpod jarma mogočnikov.

Jan Makarovič (1934) je leta 1959 diplomiral iz psihologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Kot psiholog je bil zaposlen na Zavodu za zaposlovanje v Kranju in nato v Ljubljani. Bil je prvi poklicni svetovalec za akademske poklice v Sloveniji.
Slovenski sistem odkrivanja in štipendiranja nadarjenih, znan pod imenom Zoisove štipendije, ki se je izvajal od 1986 do 2007, je bil tudi rezultat empirične raziskave, v kateri je Jan Makarovič prek tisoč učencev spremljal od 1975, ko so zaključili zadnji razred osnovne šole, pa do njihovega poklica. Z raziskavo je nato doktoriral iz sociologije pri Zdravku Mlinarju. Izsledki so izšli tudi v monografski knjižni obliki.
Od leta 1971 do 1999, ko se je upokojil, je sprva na FSPN in pozneje Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani utemeljil predmete sociologija mladine, sociologija ustvarjalnosti in antropologija spolov.

Odlomek

Zbirka: DOKUMENTA 
e-Knjiga

Avtor: Jan Makarovič
Urednik: Tjaša Koprivec
Soustvarjalci: Oblikovanje knjižnega ovitka, prelom, index: David Križ
Založba: Sanje
ISBN: 9789612744694
Jezik: slovenski
Datum izida: 22. mar. 2017