Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Hvězdička Zaspalka
12.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Hvězdička Zaspalka

Slikanica - Zbirka Sanjska knjigica

Avtor: | | Založnik: Sanje

Redna cena: 12,95 €

Sanjska cena: 10,00 €*

Prihranite: 2,95 € (23%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Zvezdica Zaspanka - neskrajšana izdaja na povečanem formatu ter v prevodu v češčino.

Vprašajte nas

Datum izdaje: 20. 03. 2010

Zbirka: SANJSKA KNJIGICA

Trda vezava

Obseg: 48 strani

Format: 210 mm x 280 mm

Podrobnosti

Nastavite svetla lica, dragi otroci. Naj jih pobožajo laski srebrnih zvezd. Na milijarde jih je, ki se razpenjajo čez žareče širno nebo ... Zvezde, zvezdice, katerih zvonak smeh napravi, da se nagnjene glavice razkuštrajo pa pesmi zložijo pa dimniki čudežno ometejo ... Ena med njimi, ta, ki se prešerno smeji, ta, ki te obsije, ko ti srčece zazvoni, je Zvezdica Zaspanka.

Po latah domišljije naravnost na mogočno streho neba,
kjer Zvezdica Zaspanka z zemeljskimi utrinki pokramlja,
le v pisemce jih denite,
ji obrazek razsvetlite.

(Tjaša Koprivec)

***

Zvezdica Zaspanka - nova neskrajšana izdaja na povečanem formatu ter v prevodu v češčino
Ilustrirana izdaja založbe Sanje obsega 22 dvostranskih ter več manjših ilustracij. Knjiga izhaja v kar šestih različnih prevodih.


Zvezdica Zaspanka je prva slovenska radijska igra za otroke. Napisal jo je Frane Milčinski - Ježek in zanjo leta 1952 prejel Levstikovo nagrado. Zvezdica Zaspanka je med najbolj priljubljenimi otroškimi liki in pravljicami pri nas.

Zvezdica Zaspanka je spet zaspala in ni pravočasno prišla na nebo. Zato se na Zemlji pričnejo dogajati čudne stvari. Boter Mesec se razhudi in jo za kazen pošlje na Zemljo. Tam pa je strašni razbojnik Ceferin, ki ima kamen namesto srca ...

Spremljajte Zvezdico Zaspanko na Facebooku.

 

Odlomek

Moj literarni otrok Zvezdica Zaspanka je naredil to, kar naredi toliko in toliko otrok, ko malo dorastejo: ušla mi je z doma. Igrali so jo po vseh jugoslovanskih lutkovnih gledališčih, pa še v Rusiji, kjer je bila objavljena tudi v almanahu najboljših lutkovnih iger, potem na Poljskem, v Nemčiji, na Češkem, v Švici, v Trstu, pa v Čilu in Kanadi. Upam, da ta moja Zaspanka na poti po širnem svetu daje otrokom, kamor že pride, dovolj veselja, saj imam vse otroke tega sveta rad, kot bi bili moji.

Frane Milčinski - Ježek

Medijski odzivi

"Vahen je po Ježkovem navdihu ustvaril enega najprisrčnejših likov, kar jih poznamo v otroški literaturi.

... knjiga vsekakor mora doseči tudi tuje bralce, saj ima magičnost Malega princa."
- Ksenija Leban

"Brezčasna zgodba o zvedavi zvezdici, ki premaga strah in se z dobrim delom na zemlji odkupi za svojo nagajivost na nebu, v sebi nosi toliko vrednot, še kako pomembnih in aktualnih za današnji "ponoreli" svet."

- Nika Logar, festival Sanje

"... med vsemi zvezdami mi je vendarle najljubša Zvezdica Zaspanka. Ja, tista domišljavka, ki je stara komaj tri milijone let in je rada zamujala v svojo službo na nebu. Zato jo je boter Mesec za kazen poslal na Zemljo. Seveda je pri tem čisto mimogrede spreobrnila razbojnika, da mu je v srcu namesto kamna začelo biti srce."
- Irena Cerar, National Geographic Junior

"... prepričljivo prenaša živo in spodbudno Ježkovo sporočilo o odrešilni ljubezni, ki edina zmore v razbojniku Ceferinu obuditi srce ter ponovno povrniti na zemljo in med zvezde harmonijo in red. Prenaša pa tudi sporočilo o vrhunski slovenski literaturi ..."
- Slavko Pezdir, Delo

"Frane Milčinski Ježek ni veliko pisal za otroke, kar pa je, je ostalo živo praktično do danes. Eden takšnih biserov je tudi Zvezdica Zaspanka ..."
- Polet

"Kaj nam torej sporoča Zvezdica Zaspanka? Naj verjamemo neznancem? Da lahko hudobneža popravi tisti, ki ima čisto srce? Ali pa le, da moramo zjutraj vstajati pravočasno, ker nas bodo drugače poslali na zemljo? Ampak mi smo že na zemlji. In tudi tisti redki, ki bodo kdaj obiskali vesolje, se bodo kmalu vrnili nazaj na tla. Verjetno je naše mesto prav tu na zemlji, če zamujamo ali ne, in mesto zvezd je tam gori na nebu. In je Zvezdica Zaspanka le lepa zgodba. Na srečo obstajajo ljudje, ki nam včasih domov pripeljejo kakšno zgodbo o zvezdi, Zvezdici Zaspanki. Eden takšnih je bil Fran Milčinski Ježek."
- Petja Grafenauer, Radio Študent

Avtor: Frane Milčinski - Ježek, Gorazd Vahen
Urednik: Rok Zavrtanik, Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Oblikovanje naslovnice: Eda Pavletič
Sooblikovanje naslovnice: Jerneja Rodica
Sooblikovanje naslovnice in prelom: Maja čuk
Prevod: Jana Šnytová
Založba: Sanje
ISBN: 9789616767453
Jezik: češki
Datum izida: 20. mar. 2010