Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Mumin in zlati rep
9.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Mumin in zlati rep

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Nada Grošelj

Redna cena: 9,95 €

Sanjska cena: 4,00 €*

Prihranite: 5,95 € (60%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Tretja knjiga iz zbirke o Muminih.

Vprašajte nas

Datum izdaje: 26. 11. 2014

Zbirka: MUMINI
Gibka vezava
Obseg: 58 strani
Format: 160 mm x 220 mm

Izkaznica knjige

Podrobnosti

Nekega dne Mumin opazi, da se njegov rep tanjša. V skrbeh, kaj utegne poreči Smrkljica, če se bo povsem ogulil, za mnenje poprosi vrsto repnih specialistov, celo rentgenskemu slikanju se podvrže. Nič ne pomaga! Naposled Muminmama pripravi čarobni napoj. Mumin se kmalu počuti bolje, le da … Namesto običajnega čopka se na repu zasveti čopek iz čistega zlata! Mumin sedaj postane tarča tiska, občudovalcev in cekinov lačnega gospoda menedžerja.

Mumin in zlati rep je zgodba v oblačkih, ki se neusmiljeno zastrmi v bleščavo in nadloge slave. 

Knjiga je prejemnik znaka kakovosti zlata hruška 2014. 

Medijski odzivi

"Pri Muminih je pač tako, da se še tudi odrasli učijo na svojih napakah in nas vmes spravijo v smeh. Kako pa bi vi reagirali, če bi se vaš očka lepega dne odločil, da mora napisati veličasten roman o morju?"
- Katja Stergar, Pil

"Janssonova v muminzgodbah ne uči ali vzgaja, saj pripovedi ne stremijo k neposrednemu moralnemu nagovoru. Švedsko pišoča avtorica je bralcu dopustila, da je šel skozi proces odločanja in vrednotenja sam."
- Ana Schnabl, Dnevnik

"Mumini so otroški, vendar nikoli otročji teren za paradokse sedanjosti. So globoko filozofični in topli in vam nikoli ne bodo zaupali, kako živeti, bodo pa vas in vaše otroke povabili v razmislek o tem."
- Ana Schnabl, Airbeletrina

"Ljubitelji Muminov imamo za bitja okroglih smrčkov in cofastih repkov, ki si jih je izmislila legenda mladinske književnosti Tove Jansson, tri besede: Mumini so zakon."
- Gaja Kos, LUD Literatura

"Mumini so liki, skozi katere Janssonova raziskuje vse, kar nas more nasmejati, očarati, navdati z občudovanjem in s prikimavanjem, a tudi tisto, zaradi česar podvomimo o človeku … Niz zgodb v stripu je kot nalašč za tiste, ki štejejo osem ali oseminštirideset pomladi – obojim bo enako v slast."
- Myla Goldberg, NPR

Avtor: Tove Jansson
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Založba: Sanje
ISBN: 9789612743130
Jezik: slovenski
Datum izida: 26. nov. 2014