Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Mumin na Azurni obali
9.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Mumin na Azurni obali

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Nada Grošelj

Redna cena: 9,95 €

Sanjska cena: 4,00 €*

Prihranite: 5,95 € (60%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Četrta knjiga iz zbirke stripov o Muminih.

Vprašajte nas

Datum izdaje: 26. 11. 2014

Zbirka: MUMINI
Obseg: 46 strani
Format: 160 mm x 220 mm
Izkaznica knjige


Podrobnosti

Pomlad naznani svoj prihod; v Mumindolu se odpirajo čaše prvih žafranov … Muminočka in Smrkljica očarano sanjarita o visoki družbi in ruleti. Nejevolji Mumina in Muminmame navzlic se družina zato odpravi na Azurno obalo. Tedaj se prične veličastna pustolovščina, ki jo zabelijo lakaji, imenitne trgovine, pokriti bazeni in nočni dvoboji. Z nenasitnim nedolžnim radovedjem se mumini izkažejo za prvovrstno zrcalo cinični, zdolgočaseni srenji Azurne obale. Bodo spričo ekscentričnosti nazadnje zaprošeni, naj zapustijo kraljevi apartma? Kako bodo kos visokemu računu?

Zgodba v oblačkih znamenite Tove Jansson bo sijala in dražila!

Knjiga je prejemnica znaka kakovosti zlata hruška 2014.

Medijski odzivi

"Pri Muminih je pač tako, da se še tudi odrasli učijo na svojih napakah in nas vmes spravijo v smeh. Kako pa bi vi reagirali, če bi se vaš očka lepega dne odločil, da mora napisati veličasten roman o morju?"
- Katja Stergar, Pil

"Janssonova v muminzgodbah ne uči ali vzgaja, saj pripovedi ne stremijo k neposrednemu moralnemu nagovoru. Švedsko pišoča avtorica je bralcu dopustila, da je šel skozi proces odločanja in vrednotenja sam."
- Ana Schnabl, Dnevnik

"Mumini so otroški, vendar nikoli otročji teren za paradokse sedanjosti. So globoko filozofični in topli in vam nikoli ne bodo zaupali, kako živeti, bodo pa vas in vaše otroke povabili v razmislek o tem."
- Ana Schnabl, Airbeletrina

"Ljubitelji Muminov imamo za bitja okroglih smrčkov in cofastih repkov, ki si jih je izmislila legenda mladinske književnosti Tove Jansson, tri besede: Mumini so zakon."
- Gaja Kos, LUD Literatura

"Mumini so liki, skozi katere Janssonova raziskuje vse, kar nas more nasmejati, očarati, navdati z občudovanjem in s prikimavanjem, a tudi tisto, zaradi česar podvomimo o človeku … Niz zgodb v stripu je kot nalašč za tiste, ki štejejo osem ali oseminštirideset pomladi – obojim bo enako v slast."
- Myla Goldberg, NPR

Avtor: Tove Jansson
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Založba: Sanje
ISBN: 9789612743147
Jezik: slovenski
Datum izida: 26. nov. 2014