Brezplačna dostavaBrezplačna dostava nad 35 €.
Sanjsko pismo
Mojca Pokrajculja
10 EUR Zaloga: Ni na zalogi

Mojca Pokrajculja

koroška ljudska pravljica

Avtor: | Založnik: Sanje

Redna cena: 10,00 €

 V založbi Sanje smo pripravili ponovno izdajo slikanice iz leta 1940, ki jo je likovno opremila (in ljudsko besedilo priredila) Marija Vogelnik.


Vprašajte nas

Datum izdaje: 28. 10. 2015

Zbirka: SANJSKA KNJIGICA
Trda vezava
Obseg: 22 strani
Format: 210 mm x 210 mm

Podrobnosti

Koroška ljudska pravljica o deklici, ki je pod svojo streho, v piskrček, sprejela lisico, volka, medveda, zajca in srnjačka, nato pa so se začele težave z loncem medu, je vedno znova aktualna. V založbi Sanje smo pripravili ponovno izdajo slikanice iz leta 1940, ki jo je likovno opremila (in ljudsko besedilo priredila) Marija Vogelnik.

75 let kasneje sta njena hči in vnukinja Eka in Brina Vogelnik pripravili lutkovno predstavo Mojca Pokrajculja, ki si jo lahko ogledate v Lutkovnem gledališču Ljubljana, ki je tudi sodelovalo pri izidu slikanice.

Odlomek

Mojca Pokrajculja je pometala hišo in našla krajcarček. Zanj si je kupila piskrček. Zvečer je zlezla vanj, legla in zaspala. Zunaj je bil hud mraz in padala je slana.

Medijski odzivi

"Pravljico poznamo v veliko izdajah in različnih izvedbah, toda ta slikanica je nekaj posebnega! Je kot zaklad z babičinega podstrešja, iz njene skrinje ljubljenih, nato pa dolgo pozabljenih otroških knjig. ... Nežne ilustracije in preprosto elegantno oblikovanje knjige zlati poprh časa."
- Maja Črepinšek, Moj malček

Avtor: Marija Vogelnik
Soustvarjalci: Prelom in oblikovanje: David Križ
Založba: Sanje
ISBN: 9789612743901
Jezik: slovenski
Datum izida: 28. okt. 2015