Brezplačna dostavaBrezplačna dostava nad 35 €.
Sanjsko pismo
Piškotek
23.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Piškotek

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Jedrt Maležič

Redna cena: 23,95 €
Očarljiva, srčno topla zgodba, ki je ne boste mogli odložiti, izpod peresa priljubljene avtorice uspešnic Jacqueline Wilson.

Vprašajte nas

Datum izdaje: 06. 06. 2011

Zbirka: SANJE roman
Trda vezava

Obseg: 256 strani
Format: 125 mm x 190 mm  
Podrobnosti

Očarljiva, srčno topla zgodba, ki je ne boste mogli odložiti, izpod peresa priljubljene avtorice uspešnic Jacqueline Wilson. Lepa Piškotnik v resnici ni posebno lepa. Ne izstopa in je plašna, vsa dekleta na njeni šoli pa so neverjetno samozavestna in domišljava. Njeno ime se jim zdi smešno in izmislile so si nov vzdevek zanjo – Grda! Vendar pa Lepo še huje od zafrkavanja na igrišču prizadene zlonamerna kritika njenega očeta. Lepa in njena mama živita v strahu pred Očkovimi besnimi izpadi. Ti izbruhnejo, kadar prekršita katero od njegovih dlakocepskih hišnih pravil, predlagata kaj »trapastega«, na primer, da bi imeli domačega ljubljenčka, ali ko Lepa noče obleči česa, kar ji je kupil. Toda mama Lepo obožuje in poišče načine, kako jo osrečiti kljub vsemu vpitju v hiši. Skupaj si najdeta nov konjiček – peko piškotov – in porodi se veliko boljši vzdevek za Lepo.

Medijski odzivi

"Njene zgodbe so zelo realistične in bi se lahko dogajale tudi na vašem dvorišču ali v sosednji učilnici. Pogosto piše v prvi osebi in načenja težke teme, kot so nasilje, zlorabe, ločitve, rejništvo in duševne stiske, večina njenih knjig pa je opremljena tudi s prepoznavnimi črno-belimi ilustracijami. V Piškotku se deklica Lepa, kljub svojemu imenu, niti malo ne počuti lepo niti dobro v svoji koži, kaj šele na šoli, kjer se iz nje norčujejo sošolke z zlobno Sinjo na čelu. Ko se Mami in Očka razideta in mora zamenjati šolo, pa se tudi zanjo sreča obrne na bolje."
- Renate Štrucl, Bukla

"Angleška avtorica v romanu Piškotek na odličen način tako z vidika otroka kot tudi staršev prikazuje tiho, predvsem psihično nasilje v družini. /…/ Knjigo priporočam tako mlajšim bralcem, ki bodo zagotovo prepoznali vzorce, v katerih so se morda znašli tudi sami, ter tudi njihovim staršem, ki bodo ravno tako prepoznali številne napake, ki jih delajo vsakodnevno."
- Smrklja

Avtor: Jacqueline Wilson
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Lektura: Aleksandra Kocmut
Prelom in izvedba naslovnice: Nina Ušaj
Založba: Sanje
ISBN: 9789612740207
Jezik: slovenski
Datum izida: 6. jun. 2011