Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Kako lepo je
12.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Kako lepo je

Avtor: | Založnik: Sanje

Redna cena: 12,95 €

Sanjska cena: 9,99 €*

Prihranite: 2,96 € (23%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Pričujoči album je prvi projekt, s katerim je Založba Sanje dala Alešu Hadalinu prepotrebno svobodo, da posname pesmi po svojem izboru. 

Vprašajte nas

Datum izdaje: 15. 07. 2008

Zbirka: ZVOČNA KNJIGA SANJE 
CD plošča

Dolžina: 37:08 min

Podrobnosti

Pričujoči album je prvi projekt, s katerim je Založba Sanje dala Alešu Hadalinu prepotrebno svobodo, da posname pesmi po svojem izboru. Aleš Hadalin na tej plošči poje »čast in slavo človeškemu glasu« v svetlih in pozitivnih tonih. Osrednjo nit predstavlja Hadalinov markantni vokal, samosvoje bitje glasilk in raziskovanje različnih pevskih tehnik (npr. mongolsko grleno petje). Vse pesmi pa temeljijo tudi na izredno kakovostnih slovenskih besedilih, kar je na domači glasbeni sceni velika izjema, ki si zasluži vso podporo.

Plošča vsebuje širok zvrstni razpon: od slovenskih ljudskih pesmi in obujenih šansonov Franeta Milčinskega - Ježka do jazzovskih standardov, popevke, avtorske in eksperimentalne skladbe. V vseh je v ospredju vokal, ki je ponekod popolnoma osamosvojen, drugje pa ga spremlja klavir (Joži Šalej), kontrabas (Nikola Matošić), tarabuk (Marjan Stanič) in harmonika (Drago Ivanuša). Priznani in nagrajevani glasbeniki, mojstri svojih inštrumentov, skupaj z Aleševim petjem ustvarjajo izvirno, nepozabno godbo.

Odlomek

Vse, kar je zaraščeno ali zaprašeno, daje vtis že pozabljenega ali zavrženega. Pa ni vselej tako. Ljudje znamo zavestno zavreči tostranske stvari, bistvo spomina pa ohranimo v srcu.

Aleš Hadalin, Z + Z

Medijski odzivi

»V sicer dokaj kilavi slovenski popularnoglasbeni sceni predstavlja Aleš Hadalin izrazitega, samosvojega, resnega in nadvse zabavnega glasbenega ustvarjalca. Je še en dokaz za to, da lahko pravi ustvarjalci delujejo tudi elitistično vzvišenemu, neprijaznemu kulturnemu okolju navkljub.«
- Gregor Tomc

Avtor: Aleš Hadalin
Urednik: Rok Zavrtanik
Soustvarjalci: Klavir: Joži Šalej
Harmonika: Drago Ivanuša
Kontrabas: Nikola Matošič
Tarabuka: Marjan Stanič
Zvok: Miran Kazafura
Editing in mastering: Miro Prljača
Producent: Aleš Hadalin
Fotografije: Igor Engelsberger
Prevod v angleščino: Eva Žigon
Založba: Sanje
ISBN: 3830021920387
Jezik: angleški, slovenski
Datum izida: 15. jul. 2008