Brezplačna dostavaBrezplačna dostava nad 35 €.
Sanjsko pismo
Mila
12.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Mila

CD plošča

Avtor: | | Založnik: Sanje

Redna cena: 12,95 €

Sanjska cena: 11,66 €*

Prihranite: 1,29 € (10%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Mila Kačič velja za eno najbolj uglednih in priljubljenih pesnic slovenskega prostora, njena skorajda ljudska poezija je polna melodij in opojnega ritma.

Vprašajte nas

CD plošča

Podrobnosti


Mila Kačič velja za eno najbolj uglednih in priljubljenih pesnic slovenskega prostora, njena skorajda ljudska poezija je polna melodij in opojnega ritma. Govori naravnost iz srca in naravnost srcu, je intimna, izpovedna, s čustvi prelita poezija. Prav taka je tudi njena glasba, prelivajoča izpovedni šanson, mehek jazz in igrive ritme. Projekt ustvarja vokalistka Katja Šulc, ki je naredila izbor pesmi in povabila glasbenike k sodelovanju.

Poezija Mile Kačičeve je eden najbolj presunljivih in prepoznavnih opusov slovenske poezije. V celoti zbrana je izšla pri založbi Sanje v zbirki Skoz pomladni dež bom šla. 'Mila je postala in ostala pesnica zaradi ljubezni', je zapisal Janez Menart, 'toda ljubezen je nestalna kot magnetna igla; če bi bila takšna, kot si jo vsakdo želi, najbrž ne bi postala pesnica.’ To je tudi rdeča nit zgoščenke Miline uglasbene poezije, ljubezen v nastajanju, erotika, nežnost, opojna sreča, temačna razočaranja, samota, silna bolečina. Strast v vseh njenih oblikah, kajti Mila je bila, kot pravijo tisti, ki so jo poznali, predvsem strastna.

1. Moja dlan
2. Nič več te ni
3. Spoznanje
4. Spet si tu
5. Med tisoči bi te spoznala
6. Ure
7. Poljub
8. Iz spomina
9. Zvestoba

KATJA ŠULC - vokal
ERIK MARENČE - klavir
ALEŠ RENDLA - bobni, tolkala
MARKO BRDNIK - harmonika
JELENA ŽDRALE - violina, viola, spremljevalni vokal

ROBERT JUKIČ - kontrabas, bas kitara

Godalika:
JELENA ŽDRALE - violina
KLEMEN BRAČKO - violina, viola
MATJAŽ SEKNE - viola
KLEMEN HVALA - violončelo

LUKA ROPRET - kitara
NEŽA TROBEC TERAPŠIČ - spremljevalni vokal
BLAŽ CELAREC - tolkala, bongos

Koncept: Katja Šulc
Besedila: Mila Kačič

Glasba:
Nino de Gleria (1.,5.,6.,9.), Tjaša Fabjančič (3.,4.), Jelena Ždrale (2.,8.), Katja Šulc in band (7.).
Aranžmaji:
Nino de Gleria (1.,5.,6.,9.), Tjaša Fabjančič (3.), Jelena Ždrale (2.), Katja Šulc in band (7.), Jelena Ždrale in Luka Ropret (8.), Erik Marenče (4.)
Godalni aranžmaji: Nino de Gleria
Aranžmaji spremljevalnih vokalov: Jelena Ždrale

* Na 4. Bienalu vidnih sporočil Slovenije (Fundacija Brumen) je album MILA prejel Priznanje odličnosti v kategoriji Ovitki nosilcev zvoka in slike.Odlomek

Milina poezija je večplastna … je poezija ljubezni, vseh njenih občutij in barv. Je tudi zapis Milinega življenja, čustvovanja, čutenja … lepote, narave, vznesenosti, radosti, samote in bolečine, pri čemer je zame izjemna, ker je povsem in prav na poseben način iskrena. 


Miline pesmi že same po sebi odzvanjajo neko melodijo, ritem, mnoge so spevne. Izbrala sem tiste, ki se me najbolj dotaknejo, ki so mi po izpovednosti blizu in ki so hkrati melodicne in spevne.  K sodelovanju sem povabila Nina de Glerio, ki  ima občutek za uglasbovanje poezije, vokalistko, prijateljico Tjašo Fabjančič, nekaj pesmi je krasno uglasbila Jelena Ždrale, nekaj smo jih naredili skupaj. Barvo so poeziji in glasbi dodali tudi glasbeniki, Erik Marenče na klavirju, Robert Jukič na kontrabasu, Aleš Rendla na bobnih, Jelena Ždrale na violini in Marko Brdnik na harmoniki.

Meni Miline pesmi zvenijo tako, kot zveni njena poezija, čutno, mehko, zapeljivo, igrivo, strastno, presunljivo in ganljivo. Glasba v tem primeru sledi poeziji, ker je pisana na poezijo. Njen namen je, da poezijo povzdigne, ji da krila, in upam, da nam jo je uspelo uloviti.

- Katja Šulc

Medijski odzivi

"... potem odkrijemo, koliko moramo zares povedati drug drugemu, koliko moramo dati. In potem dežuje na nas ljubezen in zacvetimo in tudi kadar boli, ne moremo nehati peti o tem ..."
- Kurt Elling

" ... Kar zadeva dojemanje glasbe, vse navdihuje jazz. Vsak moj projekt nosi svoj koncept, lahko pa rečem, da je vsem skupna teža na izpovednosti, na besedilih."
- Katja Šulc za Siol.net

“Besede, ki pomenijo veliko, imajo težo, in zato imajo rade glasbo, da jim da krila, da lahko letajo visoko in daleč ...”
- Katja Šulc v Mladini

"Katja Šulc in bend sta nas s svojimi interpretacijami Milinih pesmi povedla v svet nežnosti."
- Irena Levičar, Indirekt

"Katja je tokrat izbrala pesmi Mile Kačič, povabila k sodelovanju vrhunske glasbenike in skupaj so Milino poezijo oblekli v glasbo. In kadar nekaj čudovito lepega oblečeš v nekaj čudovito lepega, rezultat ne more biti nič manj lep ali čudovit. Poezijo Mile Kačič, čutno, polno barv, neverjetne intenzivnosti in bogatega zvena, zaslišimo še močneje… pa čeprav je uglasbljena nadvse pretanjeno in mehko."
- Jure Longyka, Radio Slovenija, VAL 202

"Katjin glas ima zelo zanimiv in nekoliko fatalen učinek. Razkriva velik potencial in ljubkost prvih korakov ..."
- Andrej Predin, Slovenske novice

"... ključna beseda tega projekta je strast."
- Anžej Dežan, TV Slovenija

"Teden prej sem bila na koncertu Katje Šulc, ki je skupaj s kolegi uglasbila nekaj Milinih pesmi (zgoščenka Mila - uglasbene pesmi, Založba Sanje). Kljub energičnemu jazzovskemu utripu celotnega koncerta sta se melanholično temno pesniško občutenje Mile Kačičeve in žareče upajoč žametni glas Katje Šulčeve zlila v hrepenenjsko zavest o ljubezni, ki traja in prehaja iz srca v srce, iz ure v uro, iz odmerjenega časa v večnost."
- Ifigenija Simonovič, Kult, Delo

"Poezija, izražena v čudovitih notah."
- Nedeljski dnevnik

"... med šansonom in jazz kabarejem ... otožna glasba in poezija o ljubezni, strasti in erotiki."
- Oddaja Dolgcajt, TV Slovenija

Avtor: Katja Šulc, Mila Kačič
Soustvarjalci: Pesmi napisala: Mila Kačič
Prevod pesmi v angleščino: Bert Pribac
Oblikovanje albuma: Rok Marinšek
Mastering: Blaž Celarec
Fotografija: Matjaž Banič
Založba: Sanje
Jezik: slovenski