Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Pesmi in balade
30 EUR Zaloga: Ni na zalogi

Pesmi in balade

Zvočna knjiga

Avtor: | Založnik: Sanje

Redna cena: 30,00 €

Sanjska cena: 20,00 €*

Prihranite: 10,00 € (33%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Vprašajte nas

Datum izdaje: 01. 01. 2011

Zvočna knjiga na CD plošči in knjižica v škatli iz trde lepenke.

Knjižica: 72 strani z besedili vseh pesmi, kronologija njihovega nastanka, avtorjevo spremno besedilo, spremna beseda urednika in tri fotografije.

Dolžina: 73:03 min

Format: 14,5 x 13 cm

Podrobnosti

Prva zvočna knjiga na CD plošči pri nas! Pesmi in balade prinašajo zanimiv in skrbno pretehtan izbor pesmi iz vseh obdobij ustvarjanja enega najbolj priljubljenih in cenjenih slovenskih pesnikov, Janeza Menarta. Posebna odlika in draž zvočne knjige, ki zajema izbor Menartovih pesmi od zgodnje zbirke Pesmi štirih (skupaj z Zlobcem, Kovičem in Pavčkom) do Srednjeveških balad in pridig, ki jih lahko označimo kot enega izmed vrhuncev slovenske epske poezije, je predvsem v tem, da večino pesmi interpretira avtor sam. To so pesmi Spoznal sem ... , Stara kavarna, Rapsodija noči, Vojne slike, Vsegamogočnost, Kmet, Jesenski akvarel, Jaz, Semafori življenja, Nočno kolovratenje, Croquis, Polnoletnost, Diagnoza, Ljubi kruhek, Jutranja pesem, Neznanki, Sonet, Stara pesem, In vino veritas, Balada o stavcu, Domovina, Droh, Molitev, Zadnja vprašanja, Apokalipsa, Exegi monumentum. Na ploščo so uvrščene tudi izbrane balade, ki jih odlično interpretirajo slovenski dramski igralci Pavle Ravnohrib (Anno Domini, Paž), Polde Bibič (Kovnica, Galeja, Prisega), Ivan Rupnik (Lutnja, Ljubezen) in Boris Kralj (Balada o kmečkem puntu). Balade povezujejo srednjeveški glasbeni motivi milozvočne lutnje Borisa Šinigoja.

V publikaciji Dodatna didaktična gradiva 2001/02 Zavoda RS za šolstvo priporočajo Pesmi in balade Janeza Menarta kot dodatno študijsko gradivo za srednješolce.


Poslušajte zvočne posnetke:


Kovnica, pripoveduje Polde Bibič

Apokalipsa, pripoveduje Janez Menart


Za več kliknite povezavo avdio-video.

Odlomek

Ta zapis je za zanamce, da bodo vedeli, kako smo brali svoja dela ...

Janez Menart

Medijski odzivi

»Menartova poezija je kot napisana za to vrsto medija. Je komunikativna, gre v uho in jo je lahko razumeti tudi pripovedovano, še posebno, kadar jo subtilno in z zanosom bere avtor sam.«

Dnevnik

Avtor: Janez Menart
Urednik: Rok Zavrtanik
Soustvarjalci: Interpretacija pesmi: Janez Menart
Interpretacija balad: Pavle Ravnohrib
Lutnja: Boris Šinigoj
Zvok, editing in mastering: Miro Prljača
Oblikovanje: Eda Pavletič
Fotografije: Zdenka Vetrovec
Založba: Sanje
ISBN: 3 830021 920127
Jezik: slovenski
Datum izida: 1. jan. 2011