Brezplačna dostava nad 35 €
Zbrana dela Billya the Kida, M. Ondaatje
Zbrana dela Billya the Kida, M. Ondaatje

Zbrana dela Billya the Kida, M. Ondaatje

Avtor: Michael Ondaatje Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Tomaž Metelko

Legendo o odpadniškem Billyju the Kidu, modrookem revolverašu Divjega zahoda, je Ondaatje mojstrsko prenesel s precej površinske popularne nesmrtnosti, ki se ga je prijela, na novo, bolj človeško in tudi bolj karizmatično raven.

Redna cena: 12,18 € Sanjska cena: 8,53 € Prihranite: 3,65 € (30%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Datum izida: 04. Aug. 0008

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  LEPTUPOBR002

  Založba Sanje je izstrelila prestižno zbirko Zbrana dela Billyja the Kida Michaela Ondaatjeja, avtorja svetovne uspešnice Angleški pacient. Ondaatje velja za enega najbolj samosvojih kanadskih piscev. Za svoje delo je prejel številne nagrade, tudi za Zbrana dela Billyja the Kida (1970). Legendo o odpadniškem Billyju the Kidu, modrookem revolverašu Divjega zahoda, je Ondaatje mojstrsko prenesel s precej površinske popularne nesmrtnosti, ki se ga je prijela, na novo, bolj človeško in tudi bolj karizmatično raven.

  William H. Bonney (1859–1881) ali Billy the Kid je bil samotar, ki ga je že za časa življenja ovijala legenda; deset mesecev po njegovi smrti je izšlo kar osem romanov o njegovem življenju. O njem so posneli več kot štirideset filmov in dvajset gledaliških iger. Fant, ki je trdil, da je umoril toliko ljudi, kolikor je štel let – dvaindvajset. Prestopnik, ki je zbujal grozo in občudovanje žensk. Zakrknjen morilec ali očarljiv mladenič?

  Zbrana dela Billyja the Kida so mojstrska sinteza pripovedovanja, zgodovine in mita, s katero nas pisatelj popelje nazaj k znanim legendam, vendar z novim občutkom za osupljivo. Ondaatjejeva zbirka fotografske poezije in proze bo pritegnila vsakega bralca. Njegov jezik je eksploziven kot pokanje krogel, njegove podobe so žive in prepričljive.

  Podrobnosti
  Datum izida 8/04/0008
  Sanjska cena 8,53
  Format (mm) 130 x 205
  Obseg (št. strani) 143
  Prevod Tomaž Metelko
  Urednik Rok Zavrtanik
  Soavtorji Spremna beseda: Tomaž Metelko, Mirko Jurak
  Oblikovanje naslovnice: Polonca Strman
  ISBN 9789616387125
  Zbirka HIŠA PESMI
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Zdaj smo se premikali v množici. Ne le Dave Rudabaugh, Wilson in jaz, pač pa tudi Garrett, namestnika Emory in East, sedem drugih, ki jih še nisem videl, in Charlie, ki je mrtev ležal na konjskem hrbtu, medtem ko so mu roke in noge bingljale ob strani, zvezane, da ne bi padel. Bil je pokrit z rjuho, da se na soncu ne bi preveč sušil. Sledil je slab teden. Charlie mi je vzel klobuk, ki pa se je razletel na koščke, tako da ni bilo klobuka zame, ko smo šli sem in tja, drug ob drugem po deželi, in se izogibali ljudi in zakona. Linčarji so bili zdaj na pohodu in, glej glej, Garrett tega ni želel. Tako smo šli vzdolž prerije Carrizozo do pobočja Oscurosa, ostali en večer pri gori Chupadera, nazaj do Carrizoza, mimo plemena Evan, za telegrafsko žico do Punte de la Glorietta, tam pa več kot 40 linčarjev. In smo odšli, nobenega klobuka zame, mučno obdobje za vse nas.

  Michael Ondaatje

  Poglej si ostala dela