Brezplačna dostava nad 35 €
ZBRANE PRAVLJICE IN PRIPOVEDKE; F.MILČINSKI ZBRANE PRAVLJICE IN PRIPOVEDKE; F.MILČINSKI
ZBRANE PRAVLJICE IN PRIPOVEDKE; F.MILČINSKI

ZBRANE PRAVLJICE IN PRIPOVEDKE; F.MILČINSKI

Avtor: Fran Milčinski Založnik: Sanje Jezik: slovenski

V svežnju pred vami se nenavadno iskrijo in tajinstveno švigajo že tolikokrat izgovorjene Desetnica, Poldrugi Martin, Tolovaj Mataj, Kralj Matjaž, Gospod in hruška; uho ganjeno vsrka Vilo, O dušici majceni, ki ni smela v nebesa, Cigana kralja; trebuh živahno poskoči, ko ga Fran pospremi v vas, nak, mesto, ki leži tri ure hoda za pustno nedeljo; blage cvetove v prsih ohranja boriška pripovedka; izpod kopit junakovega konja prši rdeči ogenj – knjigo pravljic in pripovedk zmagoslavno zapečatijo Zgodbe kraljeviča Marka, kakor jih je obnovil Fran Milčinski.

Redna cena: 33,00 €
Datum izida: 07. Dec. 2012

Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

Razpoložljivost: Ni na zalogi
SKU
9789612743246

Zbrane pravljice in pripovedke so cvetoči vrt – kamor koli se ozreš, vsepovsod dražeče dehtenje. Šumeči vrhovi dreves, čudokrasne rože, Majdalenkino koprnenje, pa nato globine in pečine, kjer zvonovi ne zvoné in petelini ne pojó.

 

Podrobnosti
Datum izida 12/07/2012
Format (mm) 165 x 235
Obseg (št. strani) 464
ISBN 9789612743246
Urednik Rok Zavrtanik, Tjaša Koprivec Vuga
Zbirka SANJSKA KNJIGICA
Založba Sanje
Jezik slovenski

Graščak se je začudil, kako da je že nazaj in brez krav. Tomaž pa je dejal: »O gospod, kaka sreča je doletela vaše krave! Pomislite, nebesa so se jim odprla! Krave, uboge sirote, so kar norele noter, ko so zagledale prelepo nebeško pašo. Le Dimka, sirota stara, je zaostala, tik pred gobcem so ji zaprli nebeška vrata, obvisela je na brezi, lahko jo še vidite.«

Fran Milčinski

Fran Milčinski

Fran Milčinski je bil mladinski sodnik, humorist, satirik, mladinski pisatelj in dramatik. V značilnem satiričnem tonu je pogosto smešil slovensko malomeščanstvo in malomeščansko okolje, posmehoval se je uradništvu, političnim in kulturnim razmeram v katerih je sam rasel. Napisal je veliko umetnih pravljic, v katerih se je lotil prastarega pravljičnega motiva slovenske ljudske pesmi (Pravljice (1911), Tolovaj Mataj in druge slovenske pravljice (1917) ). Med njegova posebej znamenita dela sodijo Ptički brez gnezda ter ciklel pripovedi Butalci.

Navdih za pisanje je pogosto dobival ob branju del svojih najljubših pisateljev (Dostojevski, Dickens, Twain). Sodi med največje slovenske literarne ustvarjalce. 

 

 

Poglej si ostala dela
V SOZVEZDJU...