Brezplačna dostava nad 35 €
Zeleni papagaji Zeleni papagaji
Zeleni papagaji

Zeleni papagaji

Avtor: Gino Strada Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Alenka Možina
Gino Strada je leta 1989 začel delovati kot vojni kirurg, med drugim v državah kot so Afganistan, Somalija, Ruanda in Bosna. V tej knjigi opisuje svoje desetletno delo, trpke izkušnje zdravnika, soočenega s številnimi žrtvami vojn in njenih tragičnih posledic. Osrednja tema knjige so uničujoči učinki pehotnih min, ki so pogosto namenjene prav otrokom.
Redna cena: 24,95 € Sanjska cena: 13,69 € Prihranite: 11,26 € (45%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Datum izida: 25. Apr. 2024

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  9789616653947

  "Zeleni papagaji" so mine v cilindrični obliki s krilci, dolge približno deset centimetrov. Te majhne mine izgledajo kot igrače in zlahka zavedejo radovedne in nedolžne otroke ter jih oropajo njihove prihodnosti. "Zeleni papagaji" so produkt sprijenih umov in dokončen dokaz nesmiselnosti vojn. Gino Strada nas v knjigi seznani s pretresljivo stvarnostjo, ki jo ta vrsta pehotnih min povzroča po različnih deželah sveta. Sprašuje se, ali res obstaja dovolj trden razlog, da države s tako okrutnimi vojaškimi posegi nadaljujejo in po načelu, da cilj opravičuje sredstva, vedno znova nadvladajo kulturo pacifizma. Ali je možen svet brez vojn?

  Knjiga sloni na zapisih, ki se izogibajo retoričnemu tonu, na neposreden način nam predstavlja kraje in ljudi ter podaja razmislek o delu vojnega kirurga.

  Po prvotnem izidu leta 1999, je knjiga že v izvirniku doživela nad 35 ponatisov in bila prevedena v številne tuje jezike.

  Podrobnosti
  Sanjska cena 13,69
  Format (mm) 160 x 240
  Obseg (št. strani) 173
  ISBN 9789616653947
  Prevod Alenka Možina
  Urednik Tjaša Koprivec Vuga
  Soavtorji Spremna beseda: Dušan Jelinčič
  Zbirka DOKUMENTA
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Ker sam nisem pisatelj, sem se odločil za edino možno pot, za pot spomina, in pustil, da se dogodki in ljudje, misli in občutki, izlijejo na papir.Male zgodbe te knjige niso razporejene kronološko, geografsko ali tematsko, ampak se kakor prebliski ponovno vračajo v spomin. Nikar si ne domišljam, da sem ustvaril knjigo visoke vrednosti. Želim si le, da bi se v tistih, ki se bodo odločili za branje te knjige, utrdilo prepričanje, da so vojne, vse vojne, grozodejstva. In da ne smemo odvrniti pogleda od obrazov, ki tiho trpijo.

  Gino Strada

  Poglej si ostala dela