Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Želim si
8.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Želim si

Avtor: | Založnik: Sanje

Redna cena: 8,95 €

Sanjska cena: 3,00 €*

Prihranite: 5,95 € (66%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Želim si je tenkočutna pripoved o različnih odtenkih želje, od najsvetlejših do najtemnejših. 


Vprašajte nas

Datum izdaje: 10. 06. 2008

Zbirka: ROMAN SANJE 

Broširana vezava

Obseg: 146 strani

Format: 170 mm x 115 mm
Podrobnosti

Želim si je tenkočutna pripoved o različnih odtenkih želje, od najsvetlejših do najtemnejših. Vseskozi spremljamo glavno junakinjo - žensko v zrelih letih, ki pred nami razgrinja svojo ljubezensko izkušnjo z moškim, ki pa nikoli ni mogel ali želel biti povsem njen. Razpet med ljubeznijo svojega življenja, ki jo je po svojem prepričanju našel prepozno, in čustveno osiromašenim družinskim okoljem, ki pa se mu ni pripravljen odreči, se postopoma utaplja v vrtincu tesnobe. S palete mnogih želj nazadnje izbere najtemnejšo in s tem boleče poseže v življenje glavne junakinje, ki je zadnji dve leti živela brez njega in se s tem tudi sprijaznila. Ta dogodek v njej ponovno obudi spomin na njuna strastna in nežna srečevanja, najsvetlejše želje glede prihodnosti in obenem razkriva pokrajine njene osebnosti. Polna življenjskega zanosa in ustvarjalnosti vse bolj jasno odkriva, da pritrjuje življenju in se dejavno sooča z vsemi njegovimi izzivi.

Odlomek

Veš," je rekel, "travniki so kot majhna vesolja. Občudovani želijo biti. Žuželke, krti, srne so kot planeti in trave so zvezde. Mojega travnika nihče ne občuduje. Nikogar ni, ki bi šel z menoj tja! Rad bi ga podaril tebi. Ti bi ga razumela. Ti, ki se pogovarjaš s pikapolonicami.

Medijski odzivi

"... razkriva na prvi pogled tipični ljubezenski trikotnik poročenega moškega, njegove žene in ljubice, ki pa le ni tako nezapleten. Odložimo sodbe in vzemimo v roke to majhno knjižico velikih besed."
- Ana Rozman, O osebnosti

"... se odvija na izrazito intimni ravni medčloveških odnosov, govori pa o ljubezenskem trikotniku ... Presenetljiv razplet romana pa opozori na slovensko problematiko samomorov in pomanjkanje občutljivosti v današnji družbi, zaradi katerega vse več ljudi tone v depresijo, ne da bi to kdor koli opazil ali skušal preprečiti."
- Dnevnik

"Droben ljubezenski roman uvodoma ločeno vstopa v njen in njegov vsakdanjik, po tragičnem preobratu pa niza njene spomine na njuno osemletno ljubezensko zgodbo." 
- Tina Bilban, Bukla

Avtor: Viktorija Zmaga Glogovec
Soustvarjalci: Redakcija: Magda Lojk
Oblikovanje: Jerneja Rodica
Založba: Sanje
ISBN: 9789616653800
Jezik: slovenski
Datum izida: 10. jun. 2008