Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Zgodba o zamorčku Bambuleju in vrtoglavi žirafi
14.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Zgodba o zamorčku Bambuleju in vrtoglavi žirafi

Avtor: | | Založnik: Sanje

Ilustratorji: Tina Volarič

Redna cena: 14,95 €

Sanjska cena: 6,00 €*

Prihranite: 8,95 € (60%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Na drugi strani morja, tam, kjer se sonce brez usmiljenja poigrava s svojimi žarki, si Bambulej v vročem pesku v mehko kuha nojevo jajce. Bil bi še en dan med mnogimi, če je iz daljave ravno tedaj ne bi primahala – žirafa. V čem se nova Bambulejeva prijateljica razlikuje od ostalih žiraf? Kaj vse se ji je na poti do te vijuge afriške puščave že primerilo? Kako kamerada odkrijeta rešitev na videz nerešljive težave?

Z vsem tem nas razveseli do sedaj skorajda nepoznana Ježkova pripoved, iz katere, kot spozna odrasel bralec, puhti izvirnih metafor, ironičnih domislic in jezikovnih prekucev. Med bisere vélikega besednega snovalca se niza še ena, miniaturna literarna mojstrovina …

Otroci, ki jim je zgodba v prvi vrsti namenjena, pa v njej odkrijejo pomen ene najpomembnejših vezi človeštva: pomen neprekosljive moči prijateljstva.


Vprašajte nas

Datum izdaje: 30. 03. 2010

Zbirka: SANJSKA KNJIGICA

Trda vezava

Obseg: 32 strani

Format: 245 mm x 235 mm

Podrobnosti

Na 26. slovenskem knjižnem sejmu (december 2010) je bila kot najlepša slovenska knjiga v kategoriji knjige za otroke in mladino, nagrajena slikanica Zgodba o zamorčku Bambuleju in vrtoglavi žirafi (Sanje, 2010), avtorja Franeta Milčinskega Ježka, ilustratorke Tine Volarič in oblikovalke Jerneje Rodica.

Iz obrazložitve:
"Nagradili smo knjigo, ki je celostno pustila najboljši vtis. V premišljeno izbranem formatu je takoj opazna simbioza ilustracij in angažirane tipografske obravnave. Homogenost likovnega vtisa daje občutek, da avtorici nista delali zaporedno, kot je v navadi, temveč sinhrono v vseh stopnjah nastajanja."

Odlomek

Jaz sem zelo nesrečna žirafa. Že od mladih nog boleham za vrtoglavico. To pa je za žirafo zelo nerodno, ko tako visoko nosim glavo. Čim pogledam k tlom, se mi od same globočine zvrti v glavi in padem. Zato imam oči zavezane z brisačo.

Medijski odzivi

"Pravljica o žirafi, ki zaradi višinske bolezni po svetu tava z okrog oči zavezano brisačo, dokler svojih tegob ne predebatira z afriškim dečkom, je v nasprotju z večino drugih Ježkovih del za otroke napisana v prozi, a je zato toliko bolj bodičasta. Črnohumorna, ljudska in z jezikovnimi igrami okrašena zgodba, ki v pisani atmosferi zaživi tudi ob ilustracijah Tine Volarič."
- Tina Bernik, Žurnal

"To je ena tistih knjig, ki jih vaš otrok preprosto mora poznati."
- Maja Črepinšek, Moj malček

"Tako ilustracije Tine Volarič kot likovna oprema Jerneje Rodica so tudi po v Kozini razstavljenem gradivu sodeč tista nadgradnja literarnih del, zaradi katere je branje tiskane knjige še vedno nezamenljiv užitek. Tako kot so nezamenljive podobe knjig, ki jih (so)ustvarjata."
- Maja Pertič Gombač, Primorske novice

Avtor: Frane Milčinski - Ježek, Tina Volarič
Urednik: Rok Zavrtanik, Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Oblikovanje naslovnice in prelom: Jerneja Rodica
Založba: Sanje
ISBN: 9789616767217
Jezik: slovenski
Datum izida: 30. mar. 2010