Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Živ!
13 EUR Zaloga: Na zalogi

Živ!

Avtor: | Založnik: Sanje

Redna cena: 13,00 €

Sanjska cena: 2,00 €*

Prihranite: 11,00 € (85%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Knjiga Živ! je nastala iz kolumn, ki jih je Rok Terkaj objavljal v prilogi Ona in jih je pospremilo obilo pozitivnih komentarjev in želja, da bi takšna zbirka ugledala tudi knjižno luč sveta.

Vprašajte nas

Datum izdaje: 11. 11. 2013

Zbirka: LUNA
Broširana vezava
Obseg: 104 strani
Format: 150 x 270 mm


Izkaznica knjige

Podrobnosti

Knjiga Živ! je nastala iz kolumn, ki jih je Rok Terkaj objavljal v prilogi Ona in jih je pospremilo obilo pozitivnih komentarjev in želja, da bi takšna zbirka ugledala tudi knjižno luč sveta. S prijateljico, oblikovalko Dido Zakelšek, sta vsako kolumno nadgradila z igrivo ilustracijo, rdeča nit pa ostajajo zapisi, ki razkrivajo njegov pogled na svet ter se opirajo na odmeve na aktualne dogodke in težave - vedno z mislijo, kako bi lahko naredili nekaj bolje za generacijo, v kateri živimo, in generacije, ki prihajajo za nami in bodo žive še raje Žive!

Preberite uvodne strani knjige.

Odlomek

Morda boš odšel v pekel, morda v nebesa, morda se boš v naslednjem življenju rodil kot ščurek, morda boš dosegel nirvano ali pa se zopet rodil v preoblečeni podobi človeka, tega ne ve nihče, saj se še nihče ni vrnil, da bi povedal, kaj nas čaka potem. Nekaj pa lahko veš, ko se na stara leta ozreš, se zagugaš na stolu ob svojih vnukih ali pa sam, da se lahko nasmehneš in si rečeš, bil sem … Živ!

Medijski odzivi

"Rok ima v svojih kolumnah posebno svežino, idejo, unikatnost, saj se ne predaja kritizerstvu, kar je v slovenskem prostoru redko. Nastavi problem, mu doda besedo ali dve, nato pa vedno najde rešitev."
- Sabina Obolnar, urednica priloge Ona

"Rokova knjiga je prav sloganovski poziv k življenju! Njegove kolumne so napisane z magično energijo. Imava podobno radost bivanja in še v tako hudi temi najdeva svetlobo."
- Manca Košir

"Rok Terkaj izdal knjigo - "Zato si se rodil, da bi bil Živ!"
- Anja P. Jerič, MMC RTV Slovenija

"Knjiga je namenjena bralcem, ki imajo radi življenje in "vedo, da obstaja nekaj več kot le površinski materializem in gonja za denarjem".
- Izak Košir, Žurnal24

"Rok Terkaj je Živ!"
- Vito Tofaj, Obrazi

"Nalezljivo optimističen, morda celo sanjav, gostobeseden, kot motorček, ki dela, dela, dela ... Rok Terkaj verjame v moč besede in moč mladih ter pravi: "Gremo, akcija!"
Intervju z Rokom Terkajem na MMC RTV Slovenija. (Anja P. Jerič)

"Največje veselje je to, da si živ, ne samo, da obstajaš."
- Rok Terkaj v oddaji Vid in Pero šov (Pop TV)

"Rok Terkaj je živ, kaj pa vi?"
- intervju v reviji Stop (Katarina Macele)

Rok Terkaj
v oddaji U3P, z gostiteljico Aido Smajić.


"V zapiskih so misli, ideje, o lepšem svetu, o pogledu na življenje, ki ga v vsakdanjem vrvežu ne opazimo več in niti ne pomislimo, da obstaja drugačna pot razmišljanja ter s tem dejanj."
- revija Nika


"Trkaj si želi "možgansko uspešnico".
- revija Jana

"Letošnjo pomlad je izdal album Vse je ok, jeseni pa še zbirko svojih kolumn, objavljenih v reviji Ona, z naslovom Živ! To ni le naslov knjige, temveč tudi njegova filozofija."
- Katja Cah, Onaplus

"Njegove kolumne so naivni ot(r)ok sreče v črnem morju ostale bolj ali manj ljube o krizi razmišljujoče vseslovenske kolumnistične depresije."
- Maja Šučur, LUD Literatura

"Rok se v svojih zapisih dotakne tako brezčasnih tematik, kot sta vera in dojemanje sočloveka, ter nam pogumno, včasih tudi skozi drugačne oči, predstavi nekaj vsakdanjega …"
- M. S., Naša žena/Dolenjski list

Avtor: Rok Terkaj
Soustvarjalci: Oblikovanje: Dida Zakelšek
Založba: Sanje
ISBN: 9789612741907
Jezik: slovenski
Datum izida: 11. nov. 2013