Sanjsko pismo
Zlata hruška
12.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Zlata hruška

Avtor: | Založnik: Sanje

Ilustratorji: Peter Škerl

Redna cena: 12,95 €

Sanjska cena: 11,66 €*

Prihranite: 1,29 € (10%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Pravljice z likovnim doprinosom Petra Škerla v človeku še vedno prebudijo otroško čud in radoživost ter posluh za sočloveka, čigar življenje ni pravljica.

Vprašajte nas

Zbirka: SANJSKA KNJIGICA

Trda vezava

Obseg: 24 strani

Format: 180 mm x 180 mm

Podrobnosti

Zimzelena, slikovita, humoreskna povestica o iskanju obljubljenega sadeža, ki ga obeta poletje. Zgodba junaštva,  poguma in razburljivega popotovanja, ki v bralcu prebudi otroško čud in radoživost. Povest je s svojim čopičem v svet pospremil akademski ilustrator Peter Škerl. 

Medijski odzivi

"Pravljice z likovnim doprinosom Petra Škerla v človeku še vedno prebudijo otroško čud in radoživost ter posluh za sočloveka, čigar življenje ni pravljica."
- Magda Tušar, Svet kulture, Radio ARS (6:40)


"Mojster besed, ki mu je čas dodal še zlati poprh, v teh slikanicah na novo pripoveduje stare ljudske zgodbe tako duhovito in sočno, da bodo v njih uživali tudi odrasli knjižni sladokusci."
- Maja Črepinšek, Moj malček


"Posebna odlika zgodbic so tudi tankočutne ilustracije akademskega slikarja Petra Škerla in izvirni jezik, ki bo sicer najbrž rabil kakšno starševsko razlago, a nedvomno obogatil besedišče najmlajših bralcev, predvsem pa jih popeljal v svet, poln življenjskih modrosti, včasih tudi presneto krut, ki pa ga v sodobnih pravljicah zlepa ne najdemo več."
- Kristina Sluga, Bukla

Avtor: Fran Milčinski
Urednik: Tjaša Koprivec
Založba: Sanje
ISBN: 9789612745332
Jezik: slovenski