Brezplačna dostava nad 35 €
Zlata hruška
Zlata hruška

Zlata hruška

Avtor: Fran Milčinski Založnik: Sanje Jezik: slovenski

Z zlatim smehom posipana povestica se v podobi mladega pastirja odpravi na pot iskanja obljubljenega sadeža, ki ga obeta poletje.

Redna cena: 12,95 € Sanjska cena: 9,06 € Prihranite: 3,89 € (30%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Datum izida: 28. Feb. 2024

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  MLASISLTV022

  Z zlatim smehom posipana povestica se v podobi mladega pastirja odpravi na pot iskanja obljubljenega sadeža, ki ga obeta poletje. Le oprimi se konjičeve srebrne grive, po roki  kraljeve hčerke hrepeneči pastirček, in poleti  navzgor skoz zlate, prelepo zveneče veje čudežnega drevesa, da si utrgaš mamljivo zlato hruško!
  Duhovito zgodbo o junaštvu, razburljivem popotovanju in ljudski iznajdljivosti, ki v bralcu prebudi otroško čud in radoživost, je s svojim čopičem v svet pospremil akademski ilustrator Peter Škerl. 

  Trojica darilnih slikanic z zlatotiskom (VilaZlata hruška in O dušici majceni, ki ni smela v nebesa) prihaja izpod peresa žlahtnilca besed Frana Milčinskega, čigar zajetju iz stare ljudske skrinje je čas dodal še zlati poprh: radostno jih zaljša znak za kakovost mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA.
  Pravljica je na voljo tudi v angleškem jeziku.

  Podrobnosti
  Sanjska cena 9,06
  Format (mm) 180 x 180
  Obseg (št. strani) 24
  Urednik Rok Zavrtanik
  Soavtorji Spremni pripis: Andreja Udovč
  ISBN 9789612745332
  Zbirka SANJSKA KNJIGICA
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Pastir je skočil na konja in se oprijel srebrne grive in že sta drvela hitro kakor blisk ob hruški navzgor. Švignila sta skoz drugo mesto, ki se je bleščalo kakor iz samega zlata, skozi tretje, ki je milo žarilo kakor mlado jutro. Že sta letela skoz veje drevesa, bile so iz suhega zlata in so prelepo zvenele, v vrhu pa so visele hruške, zlate, debele kakor otroška glava. 
  Pastir jih vidi in še mar mu ni bilo svarila - utrgal je najlepšo in si jo porinil za srajco. Ali ko jo je trgal in deval za pas, je izpustil grivo in že je izpod njega zmanjkalo konja. Prekopicnil se je pastir in pričel padati in padati, in ko je padal, je videl, kako se vsa hruška ziblje kakor trs v viharju, in ko je letel skoz rožnato, skoz zlato, skoz srebrno mesto, so se tresla vsa mesta in se podirale hiše. 

  Fran Milčinski

  Fran Milčinski

  Fran Milčinski je bil mladinski sodnik, humorist, satirik, mladinski pisatelj in dramatik. V značilnem satiričnem tonu je pogosto smešil slovensko malomeščanstvo in malomeščansko okolje, posmehoval se je uradništvu, političnim in kulturnim razmeram v katerih je sam rasel. Napisal je veliko umetnih pravljic, v katerih se je lotil prastarega pravljičnega motiva slovenske ljudske pesmi (Pravljice (1911), Tolovaj Mataj in druge slovenske pravljice (1917) ). Med njegova posebej znamenita dela sodijo Ptički brez gnezda ter ciklel pripovedi Butalci.

  Navdih za pisanje je pogosto dobival ob branju del svojih najljubših pisateljev (Dostojevski, Dickens, Twain). Sodi med največje slovenske literarne ustvarjalce. 

   

   

  Poglej si ostala dela
  V SOZVEZDJU...