Brezplačna dostava nad 35 €
Zmaga Lela B. Njatin in Melanie Habjanič
Zmaga Lela B. Njatin in Melanie Habjanič

Zmaga!

Ali kako so lisica, volk in medved pometli z nesnago
Avtor: Lela B. Njatin Založnik: Sanje Jezik: slovenski

Lisica, volk in medved se, medtem ko rešujejo lastno težavo – onesnaženje reke in gozda, srečujejo s težavami drugih – prekarnim in podcenjenim delom. Vsi v težavah skupaj postavijo najhujšo težavo na prvo mesto. Jim jo bo z združenimi močmi lastnošapno uspelo rešiti?

Redna cena: 19,95 €

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  MLASISL035

  Medveda, volka in lisico iz njihovih domovanj pozimi prežene ekološka katastrofa, ki jo povzroči kemična tovarna. Problem nameravajo urediti lastnošapno, pri čemer uveljavijo sposobnosti svojih živalskih značajev, pa tudi modrost, da dejavna moč tiči v sodelovanju. Zato se povežejo najprej z raziskovalcem, ki so ga iz tovarne izgnali dobičkaželjni lastniki, nato pa še z delavci, ki stavkajo prav zaradi težav z zdravjem. Medtem ko sodelujejo, postavljajo pod vprašaj nekatere izmed temeljnih predpostavk sodobne družbe: ali so neizogibne in ali uveljavljajo najboljše v ljudeh in živalih? Potem, ko vgradijo čistilno napravo v tehnološko opremo tovarne, sotrudniki ostanejo prijatelji, ki jih druži upanje, da podobna posredovanja ne bodo kmalu spet potrebna.

  Natis je gmotno podprla Javna agencija za knjigo RS.

  Lela B. Njatin je književnica, katere opus obsega skoraj štirideset knjig, od tega osem izvirnih monografskih leposlovnih del. Med njimi sta dve knjigi za otroke (Velikanovo srce, Zakaj je babica jezna), ki so ju izdali tudi v treh tujih jezikih ter izpostavili z nominacijami za večernico (1997) in desetnico (2013). Rojena je 5. januarja 1963. Živi v Ljubljani.

  Melanie Habjanič je diplomirala na Pedagoški fakulteti v Mariboru in zaključila magistrski študij likovne pedagogike pod mentorstvom akademskega slikarja Arjana Pregla. Z ilustracijo se je bolje spoznala na Akademiji za likovno umetnost v Macerati, Italiji. Svoje izobraževanje je nato nadaljevala še na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. V svoji ilustraciji išče humor in ironijo, prav tako pa jo zanimata človeška psiha ter simbolizem. Rojena je 7. maja 1994, svoje otroštvo je preživela v Prlekiji, sedaj pa živi in dela v Ljubljani. Zmaga! Ali kako so lisica, volk in medved pometli z nesnago je prva knjiga, ki jo je ilustrirala.

  Podrobnosti
  Datum izida 20. 03. 0001
  Format (mm) 225 x 288 mm
  Obseg (št. strani) 24 strani
  Urednik Rok Zavrtanik
  Soavtorji

  Ilustrirala: Melanie Habjanič

  ISBN 978-961-274-815-9
  Zbirka SANJSKA KNJIGICA
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Vrata tovarne so bila na stežaj odprta. Ko pa so zakoračili vanjo, jih je prestregel varnostnik. Proti njim je dvignil kazalec, ki je odkimaval, naj ne vstopajo. Medtem je kričal v mobilnik: »Halo, gospod direktor? Halo! Težave imamo. Se slišimo? Poslušajte vendar.«

  »Mi nismo nikakršna težava, vi ste težava in prišli smo jo rešit,« je osorno odvrnil Ignac, ki je že kar škilil od glavobola, in nato zaobšel varnostnika. Vštric njega je stopal Jernej in medtem kihal kot za stavo: »Aaaaaapčih, aaaaaapčih, aaaaaapčih!«

  Gizela pa je naenkrat planila na varnostnika, ga oplazila z jezikom in podrla na tla. Telefon je odletel iz varnostnikovih rok in pristal v jarku. Natanko v tistem črnem, nagnusno smrdečem jarku, po katerem so tekle odpadne snovi iz tovarne.

  Lela B. Njatin

  Lela B. Njatin

  Lela B. Njatin je književnica, katere opus obsega skoraj štirideset knjig, od tega osem izvirnih monografskih leposlovnih del. Med njimi sta dve knjigi za otroke (Velikanovo srce, Zakaj je babica jezna), ki so ju izdali tudi v treh tujih jezikih ter nagradili z nominacijami za večernico (1997) in desetnico (2013). Rojena je 5. januarja 1963. Živi v Ljubljani.

  Poglej si ostala dela