Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Zmajev kralj [e-knjiga]
6.99 EUR Zaloga: Na zalogi

Zmajev kralj [e-knjiga]

Avtor: | Založnik: Sanje

Zaloga: Na zalogi

V romanu Zmajev kralj spoznamo štiri popotnike, študente, ki se na poletnih počitnicah sredi neukročene, dih jemajoče črnogorske pokrajine zapletejo v skrivnostno igro usode, v kateri se odnosi med njimi in njihova skrita hotenja pokažejo v pravi luči. V divjem svetu na meji med resničnostjo in sanjami vsak nezavedno igra vlogo, v kateri rešuje najgloblja vprašanja svoje biti. Skozi nenavadna doživetja skupaj z njimi postopoma odkrivamo, kdo in kaj so v resnici, vse do presenetljivega konca, ko Zmajev kralj nazadnje odloči o usodi vseh.
Redna cena: 6,99 €

Sanjska cena: 3,00 €*

Prihranite: 3,99 € (57%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)


Vprašajte nas

Zbirka: SANJE roman

e-Knjiga

Obseg: 240 strani

Podrobnosti

Napeta zgodba, je prežeta s skrivnostnostjo, nedoumljivostjo in magičnostjo, hkrati pa zavita v fizikalno obarvan paradoks človekovega subjektivnega dojemanja časa in prostora. Vrtinec skrivnosti starogermanskih run, črne magije, strupenih rastlin, duhov in bajeslovnih bitij, protagoniste zgodbe, z njimi pa bralca, posrka v nedoumljivo zavozlana prostor in čas. Mistika ali fizikač Odgovor je prepuščen v presojo bralcu, prav tako spoznanje, da človek še ni prav daleč na poti, da bi spoznal in razumel samega sebe.

Zmajev kralj je roman iz avtoričinega zgodnejšega ustvarjalnega obdobja, ki bo že po prvih straneh k branju pritegnil tako mlade kot odrasle bralce, tudi tiste, ki sicer neradi posegajo po fantazijski literaturi.

Odlomek

Sredi razmišljanja ga je zmotil zlovešč zvok, ki je zarezal v črno noč. Grozeče tuljenje lačnih zveri je bilo tokrat slišati čisto blizu in Urošu se je roka od strahu nehote zatresla. Debelo je pogoltnil slino, nakar ga je radovednost spet premagala, da je obrnil list. Na drugi strani je bil narisan drugi od znakov iz ognjišča in pod njim je jasno pisalo:

 

Izgubljen v temi,

v svetlobi najden,

ključ Šakanalov

odpira vsa vrata.

 

Že je spet nestrpno obrnil list, ko so na planini divje zatulili volkovi.

Medijski odzivi

"... odlično mladinsko fantazijsko delo, v katerem bodo odkrito uživali tudi odrasli."
- Mitja Gruber, Indirekt

"Ljubitelji fantazijskih romanov in mistike bodo navdušeni nad novim delom Nike Maj ... Večplastnost pripovedi ni omejena zgolj na mlade bralce."
- Andrej Predin, Slovenske novice

"Ob prepletanju sedanjosti s preteklostjo, fantazijo, magijo in sanjami vsak od štirih prijateljev odigra svojo, zdi se, da vnaprej določeno vlogo, vsi skupaj pa se zapletejo v igro, ki bi zanje lahko postala usodna. Igra od njih zahteva predvsem spoznavanje samega sebe, svojih želja in strahov ter odkrivanje resničnih razmerij med njimi. V njej pa lahko zmaga le tisti, ki postane Zmajev kralj."
- Majda Peklaj, Bukla 

"... nenavadna, strašljiva doživetja imajo svoj namen - izčistijo in razkrijejo najglobja hotenja."
- Maja Črepinšek, Moj malček 

"Fantazijski roman se poigrava z misterijem človeške narave in skrivnostmi, v katere še vedno verjamemo: starogermanske rune, črna magija, strupene rastline, duhovi in bajeslovna bitja."
- Smilja Štravs, Delo

"Čestitam tudi za izredno lep, živ in bogat jezik! Knjiga vsekakor kliče po nadaljevanju, izrabite svoj talent, z veseljem bomo prebirali vaše nove stvaritve."
- Jožica Grebenšek, akademska glasbenica, profesorica klavirja (zapis ob izidu knjige Generator knjig)

 

Avtor: Nika Maj
Soustvarjalci: oblikovanje naslovnice: Jana Pečečnik
Založba: Sanje
ISBN: 9789612743857
Jezik: slovenski