Brezplačna dostava nad 35 €
'Znanost' kot zabloda -Trdo vezana knjiga
'Znanost' kot zabloda -Trdo vezana knjiga

'Znanost' kot zabloda -Trdo vezana knjiga

Zakaj je bog resničen, 'znanost' pa je verski mit
Avtor: Peter Wilberg Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Erik Majaron

V slovenski miselni prostor vstopa nova stvaritev iz bogatega opusa Petra Wilberga, filozofa, psihologa, pisca, a najprej in predvsem, raziskovalca človeških podtalnic in prepišnih grebenov. Čas za branje in premislek ob tem prelomnem delu ne bi mogel biti bolj zrel. Zaradi zabrisanih meja med tehnološkim napredkom, interesi finančnih novotvorb, dostojanstvom živih bitij in strahom pred smrtjo, ki se prepletajo znotraj znanstvene in medicinske prakse, ta še nikoli v zgodovini ni tako zelo potrebovala filozofije.

Redna cena: 24,00 € Sanjska cena: 12,00 € Prihranite: 12,00 € (50%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Datum izida: 21. May. 2024

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  9789612747213-1

  Živimo v času, ki nam skušajo zavladati najbolj fanatični verski fanatiki, kar jih pomni pisana zgodovina Zemlje. Kdo so?
  Ironija je, da gre za ljudi, ki se imajo za utelešenje »normalnosti«, takorekoč za »upanje človeštva«. Za ljudi, ki se venomer sklicujejo na »znanost«.
  Kaj ta »znanost« v resnici je in kdo so ti »verujoči v znanost«, natančno, pronicljivo in duhovito razkriva nedavno preminuli britanski filozof in osebni prijatelj založbe Sanje Peter Wilberg v sijajni knjigi Znanost kot zabloda – Zakaj je bog resničen, znanost pa je verski mit.

  V slovenski miselni prostor tako vstopa nova stvaritev iz filozofovega bogatega opusa filozofa, psihologa, pisca, a najprej in predvsem, raziskovalca človeških podtalnic in prepišnih grebenov. Čas za branje in premislek ob tem prelomnem delu ne bi mogel biti bolj zrel. Zaradi zabrisanih meja med tehnološkim napredkom, interesi finančnih novotvorb, dostojanstvom živih bitij in strahom pred smrtjo, ki se prepletajo znotraj znanstvene in medicinske prakse, ta še nikoli v zgodovini ni tako zelo potrebovala filozofije.

  »Medtem ko torej fiziki, denimo Hawking, trdijo, da je »filozofija mrtva«, je v resnici težava v tem, da sodobna znanost niti na najbolj osnovni ravni ne preizprašuje svojih lastnih najbolj temeljnih filozofskih predpostavk in dogem. Zato se je dejansko sprevrgla v zavajajočo religijo Avtorjevo izurjeno oko mojstrsko preprosto odstira predsodke in razkriva zamolčane predpostavke, ki jih tudi v navidezno objektivni znanosti srečamo na vsakem koraku. Zato Znanost kot zabloda ni zgolj filozofska kritika znanstvene tehnokracije, temveč manifest nove, humanistične življenske filozofije.

  Knjiga izhaja v slovenščini in v angleščini v zbirki Knjižnica sežganih knjig.

  Medijski odzivi

  "Besede Petra Wilberga delujejo terapevtsko. Znotraj vrveža v naših glavah in srcih, pomagajo ustvariti mirno zatočišče, kjer se lahko smejimo tudi lastni bolezni ... in tako ozdravimo."
  – Jure Capuder, filozof in terapevt

  "Delo gospoda Wilberga razkriva srčiko v problemu. Namreč zavedanje, da so vse naše depresije, anksioznosti, bolezni in tegobe ... le vhodne duri k naši svobodi. Pove nam, da moramo depresiji verjeti bolj, kot verjamemo Prozacu. Da porazi naših teles in umov v sebi nosijo globok pomen, in da, v resnici, sploh niso "porazi" ..."
  – dr. Philip J. Nivatpumin, onkolog iz Baltimorja, ZDA

  »znanost je zamenjala boga. in postala religija. kam nas vodi ta religija zelo nazorno občutimo na lastni koži. zakaj se je to zgodilo? na podlagi česa? ali za vse to dejansko obstaja osnova? in kakšna naj bi sploh bila ta osnova? je znanost resnična ali še bolje: je znanost resnica? ali je znanost, navkljub svoji odrešeniški dogmatiki materialnega, zgolj in predvsem laž? je resnica Bog? po izredni in zelo pomembni knjigi Johna C. Lennoxa Grobarka Boga: Je znanost pokopala Boga?, prihaja v naše roke še eno pomembno delo. Znanost kot zabloda Petra Wilberga. ki splošno sprejeto dogmatiko znanosti filozofsko ovrže. in postavi svet nazaj v pravilne tečaje. tja, kamor spada. v resnico.«
  – Robert Hutinski
  Podrobnosti
  Sanjska cena 12,00
  Format (mm) 125 x 198
  Obseg (št. strani) 128
  ISBN 9789612747213
  Prevod Erik Majaron
  Urednik Jure Capuder
  Zbirka KNJIŽNICA SEŽGANIH KNJIG
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Peter Wilberg

  Poglej si ostala dela
  V SOZVEZDJU...