Brezplačna dostava nad 35 €
Zrcalka IV: Vihar odmevov - broširana vezava
Zrcalka IV: Vihar odmevov - broširana vezava

Zrcalka IV: Vihar odmevov - broširana vezava

Avtor: Christelle Dabos Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Živa Čebulj

Nepozabna junakinja, pripovedno razkošen, v skrivnosti zagrnjen svet, kristalna eleganca sloga – in neizprosna zarota v osrčju zgodbe. Bog ali Drugi, kdo izmed njiju je hujša grožnja svetu fantazije? Drage braljke in braljci, v četrti knjigi velike fantazijske sage Zrcalka, ki je med vsemi deli najzajetnejša, se zgodba na krilih domišljije izteče v veliki finale; močno boste zajemali sapo. Nagrajeni tetralogiji nezgrešljivega francoskega esprija se je uspelo zavihteti na knjižno polico ob najimenitnejša dela fantazijskega žanra.

 

 

Redna cena: 21,00 € Sanjska cena: 18,86 € Prihranite: 2,14 € (10%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Datum izida: 29. May. 2024

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  9789612746490

  Svet je že skoraj padel s tečajev. Oboki so se začeli krušiti in sesuvati. Uničenje je mogoče preprečiti le na en način: treba je najti krivca. Treba je poiskati Drugega. Toda kako, če nihče ne ve niti, kakšen je? Ofelija in Thorn se skupaj odpravita po sledi odmevov, nenavadnega pojava, za katerega se zdi, da je ključ do rešitve skrivnosti. Spustiti se bosta morala globoko v zakulisje Babilona in še globlje v svoj lastni spomin. Medtem pa bi si na Podmilonebju Bog lahko prilastil moč, po kateri tako hlepi. Bog ali Drugi, kdo izmed njiju je hujša grožnja svetu fantazije?

  Tetralogija Zrcalka, ki jo je unisono navdušenje bralcev in kritikov po izidu bliskovito izstrelilo med francoske mladinske uspešnice in se je, podobno kot Harryja Potterja in Gospodarja prstanov, ne branijo niti odrasli bralci, pred očaranimi očmi razgrne nenavadni svet, v katerem so se ljudje ustalili na številnih obokih. Ti po razbitju Zemlje na koščke krožijo okoli starega sveta, vsak pod zaščitništvom nesmrtnega Družinskega duha. Zgodbo, ki jo odlikuje pretanjen smisel za psihologijo in čudežno, oživlja prisotnost le navidez krhke, v resnici pa nadvse bistre in prisebne junakinje, katere notranje moči kljub temu, da se znajde sredi mračnih srednjeveških spletk in dvomljivih zavezništev, ni moč razbiti na koščke. S svojim razkošjem zapletov in preobratov ter pozornostjo, posvečeno narativnim detajlom, zgradi pripovedni lok, preko katerega se ta roman iskrivega francoskega esprija zavihti na knjižno polico ob najimenitnejša dela fantazijskega žanra, v njem pa se odzrcali tudi nadih belle epoque.

  In nenazadnje, ko opisuje sesutje starega sveta, kataklizmično rušenje obokov, prežanje Praznine pod oblaki, Zrcalka bistveno odseva svet tu in zdaj. Kako se soočiti s tem, kar se iz fantazijske knjige že jutri lahko preseli v našo resničnost – kolikor se to ni že zgodilo? Katero zrcalo pokaže resnično naravo in kateri odsevi so lažni? Za katerim zrcalom se boči svet, ki ga je častno sanjati in ustvariti? In kakšna naj bosta zrcalka in zrcalec, da jima bo dano preiti skozenj? Morda pa je drža v tem, da se ne priklonimo pred silami, ki uničujejo življenje Zemlje, temveč se od njih odklonimo, kot se to zgodi z nekaterimi ključnimi junakinjami in junaki Zrcalke.

  Ali pa storimo še kaj več.

  V zrcalu tetralogije se svetlikajo številne nagrade. S prvo knjigo
   Zrcalke je avtorica postala zmagovalka natečaja Gallimard Jeunesse za najboljši prvenec ter prejela Gallimardovo prestižno nagrado Grand Prix de l´Imaginaire (2016). Zmagoslavje po bolezni, med katero je pisala, se je nadaljevalo, ko je fantazijski kristal postal Amazonova naj knjiga leta v kategoriji fantazijske književnosti, prav tako je bila uvrščena na seznam izstopajočih crossover literarnih dosežkov New York Timesa (2018). Nominirana je bila še v kategoriji najboljše mladinske knjige, ki jo podeljuje knjigarna Waterstones (2019). Zrcalka je bila opažena tudi v slovenskem prostoru, žirija Pionirske – Centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo jo je nagradila z zlato hruško. 

  Podrobnosti
  Sanjska cena 18,86
  Format (mm) 152 x 235
  Obseg (št. strani) 424
  Prevod Živa Čebulj
  Urednik Andreja Udovč
  Zbirka SANJE roman
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Christelle Dabos

  Poglej si ostala dela
  V SOZVEZDJU...