Brezplačna dostava nad 35 €
Zvezdne poti
Zvezdne poti

Zvezdne poti

Kakor na Nebu tako na zemlji
Avtor: Karel Gržan Založnik: Sanje Jezik: slovenski
Raziskovalci po vsem svetu odkrivajo veličastno zgodovino, ki presega ozko naracijo trenutno dogovorjenih okvirjev uradnih interpretacij. Pravijo, da lahko starodavna megalitska področja razumemo zgolj, če jih sočasno pogledamo skozi fizične, energetske in duhovne ravni sveta. Knjiga Zvezdne poti s svojim bogastvom zemljevidov in vizualno sliko prikaza lokacij ozvezdij na zemeljski ravni nosi v sebi drzno tezo. Odpira nas dopuščanju možnosti slutnje starodavne civilizacije, ki je z megalitskimi strukturami po vzoru neba zaznamovala prostor med Savinjo in Sotlo, severno od Save.
14,25 € - 27,00 €
Redna cena: 15,00 € Sanjska cena: 0,00 € Prihranite: 15,00 € (100%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  »Če pomislimo na vse največje najdbe. Kdo jih je odkril? Ljubitelji,« je zapisal Ivo Petkovšek. Kako res je to! Ko hodiš s Karlom Gržanom po pradavnih gradiščih in se z njim pogovarjaš o vsebini, ki nam jo ponuja v svoji tezi v tej knjigi, iz njega hkrati sijeta umirjena modrost in raziskovalna strast do odstiranj starodavnih »zvezdnih poti, ki so odtis Neba v tem svetu«. Avtor nam predstavi novo besedo astroarheozofija, ki je resnično primerna jezikovna oznaka za astro-arheološko raziskovanje z vsemi zaznavnimi sposobnostmi, ki jih človek ima, ko v modrost poveže logos in philos, razum in srce.

  Kar šestdeset ozvezdij najde avtor v »mitski krajini« med Savinjo in Sotlo, severno od Save. Kako je to mogoče, se vprašujemo. Je to področje res tako posebno? Semir Osmanagić pravi, da je to odkritje svetovnega pomena. Bo pritegnilo nove raziskovalce, tako kot dolina piramid v Visokem, in vzpodbudilo druge, da z različnimi znanstvenimi metodami in tehnologijami analizirajo avtorjeve teze?

  V uvodu v knjigo avtor zapiše: »To delo je predhodnica knjige, v kateri bom podrobno pojasnil, kar boste na teh straneh videli prikazano predvsem v načrtih zemeljskih lokacij zvezdnih konstelacij – posameznih ozvezdij in njihovih zvezdnih predstavnic. Na željo tistih, ki so me spremljali na poteh odkrivanj, vnaprej objavljam načrte z najnujnejšimi pojasnili, saj bom za celo(s)tno vsebinsko predstavitev potreboval še nekaj časa.« Morda nam pušča prostor, da se pripravimo prestopiti meje lastnih miselnih okvirjev in omejitev.

  Ta knjiga s svojim bogastvom zemljevidov nosi v sebi drzno tezo. V naše lastno miselno in zaznavno odpiranje nam ponuja predvsem vizualno sliko prikaza lokacij ozvezdij na zemeljski ravni. Odpira nas dopuščanju možnosti slutnje starodavne »civilizacije, ki je z megalitskimi strukturami po vzoru neba zaznamovala prostor med Savinjo in Sotlo, severno od Save. Vsekakor vabi v raziskovanje. Raziskovanje iz različnih zornih kotov in vključujoč metode in tehnologije, ki so na voljo današnjemu človeku.

  Vesna Žvegla

  Medijski odzivi

  "Nobena združba Pradavnih in Davnih ni živela izključno ‘zdaj in tu’. Vse so bile del Enosti, Eno z vsem v Nepretrganosti Življenja. Upam, da bodo odkritja in raziskave, objavljene v knjigi, odstranile tančico iz sledi, ki so nam jih zapustili Pradavni in Davni. Ta sled bo morda tista pot, ki nam bo pomagala, da se vrnemo k izgubljeni podobi človeka, ki živi v sožitju z vsemi in vsem, kar nas obdaja tako na nebu kakor na Zemlji."
  – Fani Okič

  "To odkritje ni pomembno samo za slovenski prostor, niti zgolj za evropski; to odkritje ima svetovni pomen."
  – Semir Osmanagić

  "Živimo v času, ko se prebuja nova zavest, spoznanja in vedenja o naši resničnosti. Knjiga, ki je pred nami, ponuja sveže izhodišče za razumevanje razsežnosti življenja. Je povabilo k odkrivanju lastnih uvidov v dimenzije prostora tako na Nebu, kot tudi na Zemlji."
  – Violeta Bulc

  Podrobnosti
  Format (mm) 210 x 297
  Obseg (št. strani) 184
  Soavtorji Urednica: Vesna Žvegla Lektura: Andreja Lavrič Korektorica: Sia Sanaren Uvodni besedi: Vesna Žvegla, Fani Okič Besedila Fani Okič (z izjemo njenega teksta, ki ga je napisala prav za to knjigo) so iz knjige Razpoke časa, posebna izdaja revije AURA, Ljublja
  ISBN /
  Založba Sanje
  Jezik slovenski
  To delo je predhodnica knjige, v kateri bom podrobno pojasnil, kar boste na teh straneh videli prikazano predvsem v načrtih zemeljskih lokacij zvezdnih konstelacij – posameznih ozvezdij in njihovih zvezdnih predstavnic. Na željo tistih, ki so me spremljali na poteh odkrivanj, vnaprej objavljam načrte z najnujnejšimi pojasnili, saj bom za celo(s)tno vsebinsko predstavitev potreboval še nekaj časa.
  Karel Gržan

  Karel Gržan

  Duhovnik, pisatelj, magister teologije, doktor literarnih ved in redovnik kapucinov Karel Gržan, že dolga leta prijatelj Sanj, je avtor tridesetih literarnih, strokovnih in poučnih knjig. (Knjige, ki jih je objavil pri Sanjah, na tej povezavi.) Pri 18 letih je vstopil v red bratov kapucinov, ker je verjel v izročilo svetega Frančiška in želel svoje življenje posvetiti razdajanju revnim in nemočnim. Kot duhovnik in kaplan v več župnijah na širšem Štajerskem je odgovarjal na stiske časa in ljudi, ki so vstopili v njegovo življenje. Ukvarjal se je s problematiko zasvojenosti in na Razborju pod Lisco ustanovil Don Pierinovo komuno za odvisnike in pozneje za odvisnice, prvo in edino tovrstno dekliško skupnost v Sloveniji.

  Kot doktor literarnih znanosti je Karel Gržan avtor številnih knjig, kot amaterski arheolog je odkril pomembne megalitske strukture na širšem območju Slovenije, dolga leta je predano raziskoval zgodbo o Veroniki Deseniški in Frideriku. Veliko potuje po Sloveniji in predava o medčloveških odnosih, odpuščanju in o tem, kako ljubiti človeka v njegovi resničnosti. 

  Je najvidnejši razkrinkovalec hrematizma v Sloveniji. Beseda hrematizem prihaja iz starogrščine, namesto skrbi za skupno ognjišče, skupno dobro, kar je osnovni pomen besede ekonomija, se hrematizem izrodi v kopičenje bogastva in bogatenje zgolj posameznikov, ne pa skupnosti. Gržanova razlaga, ki iz etičnih razlogov hrematizem ostro obsoja, je tako izvirna in samosvoja, da je zamikala tudi filmske ustvarjalce. Dokumentarni portret z naslovom Vstanimo, v suženjstvo zakleti! je nastal v produkciji producenta Casablanca za RTV Slovenija, scenarista sta bila Peter Povh in Zdenko Kodrič, režiser pa Boris Jurjaševič.

   

  Avtor portreta: Miran Juršič, 2023

  Poglej si ostala dela
  Karel Gržan

  Karel Gržan

  Friar Karel Gržan has an MA in theology and a PhD in literary sciences. At the age of 18, he entered the order of the Franciscan Capuchins, because he believed in the legacy of Saint Francis and wanted to dedicate his life to helping the poor and the helpless. As a priest and chaplain, he did his best to react upon the distress of his times and of the people he came across. He also dealt with the problems of drug addiction and founded Don Pierino’s commune for male and later on also for female addicts, the first and only Slovenian girl community of the kind. After his PhD in

  literary sciences, he has published numerous books. He constantly travels throughout Slovenia, lecturing on human relations, forgiveness and on how to love a human being in his or her entirety.

  Portrait: Miran Juršič, 2023

  Poglej si ostala dela
  V SOZVEZDJU...