Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Gazele, sonetje in druge pesmi
15.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Gazele, sonetje in druge pesmi

Poezije II

Avtor: | Založnik: Sanje

Redna cena: 15,95 €

Sanjska cena: 10,00 €*

Prihranite: 5,95 € (37%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Zvočna knjiga Poezije II – Gazele, sonetje in druge pesmi predstavlja poslušalcem osrednji del Prešernovih Poezij, ki ga večina Slovencev verjetno najbolj pozna.
Vprašajte nas

Datum izdaje: 01. 01. 2008

Zbirka PREŠEREN

Zvočna knjiga na CD plošči in knjižica z besedili pesmi, spremno besedo, kratkimi predstavitvami izvajalcev in njihovimi fotografijami (72 strani) v ovitku iz lepenke.

Dolžina: 72:22 min

Podrobnosti

Zvezdogledam, Nova pisarija, Slovo od mladosti ter Gazele, Ljubeznjeni sonetje, Sonetni venec, Sonetje nesreče in Zabavljivi sonetje izzvenijo v jasnih in globoko občutenih izvedbah Pavleta Ravnohriba, Aleša Valiča, Poldeta Bibiča, Uroša Smoleja, Uroša Fürsta, Borisa Kralja; zelo zanimiva je posebna izvedba Nove pisarije, ki jo je omogočila montaža arhivskega posnetka Staneta Severja kot Pisarja in Smolejeve interpretacije Učenca, ki je nastala prav za našo zvočno knjigo.


Posebno pozornost pa bo gotovo vzbudila pesem Memento mori v izvedbi enega najbolj žametnih glasov v zgodovini slovenskega igralstva, Rudija Kosmača. Njegova interpretacija ne bo nikoli pozabljena.


V publikaciji Dodatna didaktična gradiva 2001/02 Zavoda RS za šolstvo priporočajo Poezije II – Gazele, sonetje in druge pesmi kot dodatno študijsko gradivo za srednješolce.

Medijski odzivi

"Zdravljica (...) vedno sem jo cenil kot eno najintimnejših pesnikovih izpovedi. Predstavljam si Prešerna v hrupnem letu 1848, ko je v kakšni majhni družbi vstal in pesem prebral. Dvomim, da je takrat kričal ali bil patetičen. Približno tako bi hotel recitirati Zdravljico tudi sam."
- Stane Sever

 

 " (…) ob prebiranju Prešernove poezije sem si zgradil svoj svetovni nazor, politično prepričanje in filozofijo (...) "
- Polde Bibič

Avtor: France Prešeren
Urednik: Rok Zavrtanik
Soustvarjalci: Interpreti: Pavle Ravnohrib
Naslovi poglavij in naslovi pesmi: Sandi čolnik
Oblikovanje: Radovan Jenko
Zvok: Miro Prljača
Založba: Sanje
ISBN: 9619057368
Jezik: slovenski
Datum izida: 1. jan. 2008