Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
KEKEC - Edward Clug in Katalena, CD
10 EUR Zaloga: Na zalogi

KEKEC - Edward Clug in Katalena, CD

Založnik: Pivec

Redna cena: 10,00 €
Baletna predstava SNG Maribor je nastala pod taktirko baletnega mojstra Edwarda Cluga v sodelovanju s Kataleno. Glasbenim motivom iz baleta smo dodali odlomke Vandotovega besedila Kekec na volčji sledi.
Vprašajte nas
Zvočni CD

Podrobnosti

Leta 2018 je minilo sto let, odkar je v mladinskem listu Zvonček prvič izšla povest Kekec na hudi poti Josipa Vandota. V slovenski literaturi edinstveni junaški lik Kekca (Mežnarčevega Gregca), ki je nekaj desetletij pozneje doživel kar tri filmske upodobitve v režiji Jožeta Galeta, s svojim pogumom in bistrimi domislicami še danes navdušuje mlade generacije bralcev in gledalcev.

Vrhunsko baletno predstavo v izvedbi baletnega ansambla SNG Maribor smo pospremili z glasbeno pravljico o Kekčevi prigodi s Pehto. Pehta je strah vseh otrok, pa tudi odraslih. Njene zdravilske veščine so izjemne, a jih ljudje niso pripravljeni sprejeti. Slepa Mojca jo očara s prečudovitim petjem in Pehta ji želi pomagati. Odpelje jo v visoke gore. Kekec zbere ves svoj pogum in Mojco pripelje nazaj, a ceno za Pehtino jezo bo moral poravnati.

Vrstni red pesmi:

Avizo
Kekčeva pesem
Pehtin tango
Večer
Mojčina pesem
Galop
Kekčeva pesem – Paglavc mali
Cundrbundr
Pehtina pesem
Rožletove sanje
Bam bam
Jutro
Finale

Soustvarjalci: Avtor: Katalena, Edward Clug (Koncept in koreografija), Boštjan Narat
Založba: Pivec
Jezik: slovenski