Brezplačna dostava nad 35 €

Kako in zakaj?

Poslanstvo založbe Sanje je podpora in širjenje ustvarjalnosti, ki si drznejo segati onstran. Prehajamo omejitve, ki nam jih na pot postavljajo vzorci bodisi popularne bodisi elitne kulture. Razmišljamo in se odločamo preko uveljavljenih vrednostnih, estetskih, žanrskih, političnih ali geografskih omejitev. V našem programu sta enakovredno zastopana afriški roman ob ameriškem, ruski ob angleškem, svobodna glasbena oblika ob izbrušeni klasiki, zvočna knjiga ali eknjiga ob tiskanem izdelku. V našem katalogu so enakovredno zastopani avtorji kot so Ježek in Prešeren, Goethe in Ramoveš, Bartol in Dostojevski, Vanessa Redgrave in Stane Sever. Na spletni knjigarni lahko kupujete knjige v fizični obliki, pa tudi kot e-knjige, počasi pa bogatimo tudi zbirko zvočnih knjig ter glasbe, na Sanje.tv pa tedensko objavljamo zgodbe, poezije, misli in pravljice. Tu lahko spremljate tudi pogovore, posnetke dogodkov festivala Sanje ter filozofska srečanja ter manjši izbor dosežkov svetovne filmske umetnosti.

Sanje posvečamo pozornost vsem ravnem kakovosti svojih izdelkov. Svojo dejavnost širimo daleč navznoter in navzven, v mednarodne prostore.

Na mednarodnem spletnem mestu Sanje omogočamo distribucijo naših knjig pod ugodnimi pogoji kamorkoli na svetu (izjema so države, ki jim zahodni imperij vsiljuje sankcije). 

Našo prisotnost na platformah na svetovnem spletu si lahko ogledate tukaj


Z delom gradimo
svojo bodočnost.
Skale valimo
za stavbo njeno,
belobleščečo, zlatoognjeno.
In molčimo.

Od upov zlatih
bleščijo stolpovi.
Ob njenih vratih
velike Sanje
kakor ognjenega morja bleščanje
v plamenih zlatih.

In naše delo je trd granit
in naše sanje so suho zlato
in naše sanje niso privid.
Bodočnost je tistega, ki veruje vanjo.

Srečko Kosovel, #Pravica (Z delom gradimo)