Brezplačna dostava nad 35 €
Slepi rov Slepi rov
Slepi rov

Slepi rov

Avtor: Tove Alsterdal Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Darko Čuden


Podzemni predori. Kriki, ki odmevajo pod nogami. Kri prikrite zgodovine, ki teče po žilah tvojega soseda ...


Roman je bil nominiran za najboljši kriminalni roman leta 2019.


Avtorica je prejemnica nagrade za najboljši švedski roman leta in nagrade Glass key za najboljši nordijski kriminalni roman.

12,00 € - 33,00 €
Redna cena: 12,00 € Sanjska cena: 0,00 € Prihranite: 12,00 € (100%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Sonja in Daniel sta ugleden par srednjih let, ki se v zadnjem poskusu, da bi rešila neuspešen zakon, odločita zapustiti Švedsko in uresničiti svoje sanje o nakupu vinograda. Ko Daniel najde propadlo posestvo na Češkem, na območju, znanem tudi kot Sudetenland, se odločita za nakup nepremičnine in enosmernih vozovnic v novo življenje. Neke noči Daniel zbudi Sonjo in jo odpelje v globoko pod zemljo ležečo klet. Našel je odprtino, ki vodi v skriti predor. Med raziskovanjem naletita na strašljivo najdbo ...V razburljivi zgodbi o človeški brutalnosti in zvestobi se prepletata zgodovina in sedanjost. V mestecu brez ogledal je preteklost moč izbrisati, vendar tisti, ki so odšli, ne morejo biti pozabljeni. 

  V romanu suspenza, ki tke napeto vzdušje, živi v sebi nosijo spomin na mrtve. S Slepim rovom švedska pisateljica Tove Alsterdal ponudi nov pogled na zgodovino, za katero smo mislili, da jo poznamo, in zastavlja vprašanje: kaj vse smo pripravljeni storiti, da bi rešili sebe in spomin na bližnje?

  Tove Alsterdal je ena najbolj uveljavljenih švedskih pisateljic; njena posebna specialiteta so romani suspenza. Njene knjige so do sedaj izšle v 19 državah, na Švedskem in v Franciji je prejela odmevne literarne nagrade. Njen tretji roman The Disappeared si je leta 2014 prislužil nagrado za najboljši švedski kriminalni roman in bil finalist za Glass Key, nagrado, ki ustoliči najboljši nordijski kriminalni roman leta. Njen peti roman Slepi rov je izšel januarja 2019 in si prav tako priboril zaželeno nominiracijo za najboljši kriminalni roman leta.

  Podrobnosti
  Format (mm) 125 x 198
  Obseg (št. strani) 272
  Prevod Darko Čuden
  Zbirka SANJE roman
  Založba Sanje
  Jezik slovenski
  Tove Alsterdal

  Tove Alsterdal

  Tove Alsterdal je ena najbolj uveljavljenih švedskih pisateljic; njena posebna specialiteta so romani suspenza. Njene knjige so do sedaj izšle v 19 državah, na Švedskem in v Franciji je prejela odmevne literarne nagrade. Njen tretji roman The Disappeared si je leta 2014 prislužil nagrado za najboljši švedski kriminalni roman in bil finalist za Glass Key, nagrado, ki ustoliči najboljši nordijski kriminalni roman leta. Njen peti roman Tunel je izšel januarja 2019 in si prav tako priboril tako zaželeno nominiracijo za najboljši kriminalni roman leta.

  »Alsterdal je darilo za ljubitelje romanov suspenza.«

  – Søndag (DK)

  Poglej si ostala dela
  V SOZVEZDJU...