Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Slepi rov
17.95 EUR Zaloga: Ni na zalogi

Slepi rov

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Darko Čuden

Redna cena: 17,95 €


Podzemni predori. Kriki, ki odmevajo pod nogami. Kri prikrite zgodovine, ki teče po žilah tvojega soseda ...


Roman je bil nominiran za najboljši kriminalni roman leta 2019.


Avtorica je prejemnica nagrade za najboljši švedski roman leta in nagrade Glass key za najboljši nordijski kriminalni roman.

NI NA ZALOGI

Vprašajte nas

Podrobnosti

Sonja in Daniel sta ugleden par srednjih let, ki se v zadnjem poskusu, da bi rešila neuspešen zakon, odločita zapustiti Švedsko in uresničiti svoje sanje o nakupu vinograda. Ko Daniel najde propadlo posestvo na Češkem, na območju, znanem tudi kot Sudetenland, se odločita za nakup nepremičnine in enosmernih vozovnic v novo življenje. Neke noči Daniel zbudi Sonjo in jo odpelje v globoko pod zemljo ležečo klet. Našel je odprtino, ki vodi v skriti predor. Med raziskovanjem naletita na strašljivo najdbo ...V razburljivi zgodbi o človeški brutalnosti in zvestobi se prepletata zgodovina in sedanjost. V mestecu brez ogledal je preteklost moč izbrisati, vendar tisti, ki so odšli, ne morejo biti pozabljeni. 

V romanu suspenza, ki tke napeto vzdušje, živi v sebi nosijo spomin na mrtve. S Slepim rovom švedska pisateljica Tove Alsterdal ponudi nov pogled na zgodovino, za katero smo mislili, da jo poznamo, in zastavlja vprašanje: kaj vse smo pripravljeni storiti, da bi rešili sebe in spomin na bližnje?

Tove Alsterdal je ena najbolj uveljavljenih švedskih pisateljic; njena posebna specialiteta so romani suspenza. Njene knjige so do sedaj izšle v 19 državah, na Švedskem in v Franciji je prejela odmevne literarne nagrade. Njen tretji roman The Disappeared si je leta 2014 prislužil nagrado za najboljši švedski kriminalni roman in bil finalist za Glass Key, nagrado, ki ustoliči najboljši nordijski kriminalni roman leta. Njen peti roman Slepi rov je izšel januarja 2019 in si prav tako priboril zaželeno nominiracijo za najboljši kriminalni roman leta.

Medijski odzivi

Ena izmed najboljših sodobnih pisateljic kriminalnega romana.
– Skånska dagbladet

Alsterdal je pisateljica kriminalnih romanov, ki dviguje letvico, njeno pisanje je v čast temu žanru.
– Berglinske

Alsterdal je darilo za ljubitelje romanov suspenza.
– Søndag (DK)

Avtor: Tove Alsterdal
Založba: Sanje