Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
9-11: Enajsti september
12.48 EUR Zaloga: Na zalogi

9-11: Enajsti september

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Dušan Rutar

Redna cena: 12,48 €

Sanjska cena: 8,00 €*

Prihranite: 4,48 € (36%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Po 11. septembru, ko je v ZDA zavladala panika in jeza ter želja po maščevanju, je knjiga 9-11: Enajsti september prvi klic k streznitvi. 

Vprašajte nas

Datum izdaje: 25. 03. 2005

Zbirka: TIGR

Broširana vezava

Obseg: 144 strani

Format: 130 mm x 210 mm

Podrobnosti

Knjiga 9-11: Enajsti september, ki je bila prevedena že v 24 jezikov, je dolgo samevala na samem vrhu ameriških (število prodanih izvodov se približuje proti številki pol milijona) in svetovnih lestvic najbolje prodajanih knjig, leta 2002 je prejela prestižno knjižno nagrado Firecracker Book Award.

Po 11. septembru, ko je v ZDA zavladala panika in jeza ter želja po maščevanju, je knjiga 9-11: Enajsti september prvi klic k streznitvi. Argumenti za to, podani v knjigi, so več kot prepričljivi. Chomsky opozorja na dilemo, pred katero se je znašel naš planet: ali bo naša glavna prioriteta tekmovanje za globalno prevlado ali pa skrb za ohranitev človeštva. Ta dilema je tudi glavna tema njegove najnovejše knjige Hegemonija ali preživetje.

Odlomek

... ameriška kultura [je] ena izmed najbolj skrajnih, fundamentalističnih verskih kultur na svetu - ne državna, pač pa popularna kultura.

Medijski odzivi

"Chomsky ni anti-Američan. Chomsky ljubi Ameriko in ljudi na splošno, zato kritizira krivico."
- J. D. Shockley, ZDA

"Naj povzamem: napadi 11. septembra so upravičeni, ker CIA podpira sisteme, ki že pol stoletja pobijajo ljudi.
Želim si, da bi se Chomsky pridružil drugim skrajnim levičarskim idiotom, ki migrirajo v Kanado, ker ne morejo živeti v državi, kjer ima večina volilcev nek občutek moralnosti."
- Aaron Hall, ZDA

"To knjigo bi bilo treba vzeti iz prodaje, vlada bi morala ugotoviti, kdo vse je prebral to anti-ameriško svinjarijo. Amerika je dežela SVOBODE. Kdor dvomi v to, sovraži Ameriko - in vse kar Chomsky počne, je dvom v Ameriko. PRAVI Američani ne bodo brali te levo usmerjene propagande."
- Fred Willard, ZDA

Avtor: Noam Chomsky
Urednik: Rok Zavrtanik
Soustvarjalci: Oblikovanje naslovnice: Matevž Medja
Prelom: Veronika Saje
Lektoriranje: Irma Planjšek
Založba: Sanje
ISBN: 9789616387583
Jezik: slovenski
Datum izida: 25. mar. 2005