Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Fant, ki je postal most [e-knjiga]
13.99 EUR Zaloga: Na zalogi

Fant, ki je postal most [e-knjiga]

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Maja Ropret

Zaloga: Na zalogi

Bil je fant in brat, bila je mula in most. Pred tem pa je bil tudi Morilec, bile so solze in smeh, ljubezen in izguba. Vse to in še več, plod trinajstih let, na petstotih straneh čiste bralske ekstaze. Čakali smo ga in dočakali, veličastno predmestno epiko in fanta, ki je postal most.

Redna cena: 13,99 €

Sanjska cena: 7,99 €*

Prihranite: 6,00 € (43%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)


Vprašajte nas

Zbirka: SANJE roman
e-knjiga
Obseg: 502 strani

Podrobnosti

Osupljiva zgodba o petih bratih, ki v predmestni hiši odraščajo sami, v svetu lastnih pravil,  pri tem pa jim družbo dela pisana druščina ekscentričnih ljubljenčkov. Prebivalci hiše na Archerjevi ulici so divji, neukročeni in prekipevajo od življenja, so ljubeči, neusmiljeni in polni žalosti. 

Spoznavajo ljubezen, premagujejo notranje konflikte, se učijo spoprijemati s svetom odraslih in na poti odraščanja odkrijejo pretresljivo skrivnost, zaradi katere je izginil njihov oče, ki ni bil vedno le Morilec ... V središču nenavadne družine Dunbar pa je Clay, fant, ki zgradi most – zavoljo svoje družine in veličine, da bi opral preteklost in priklical čudež.

Vse to in še več, plod trinajstih let, na petstotih straneh čiste bralske ekstaze. Čakali smo ga in dočakali, veličasten predmestni ep in fanta, ki je postal most.

INDIE KNJIŽNA NAGRADA ZA NAJBOLJŠE LEPOSLOVNO DELO

Oglejte si srečanje Markusa z bralci – posneli smo ga v knjigarni Hoću knjigu Megastore v Zagrebu: video

Odlomek

Naj vam povem o našem bratu.
Četrtem Dunbarjevem fantu po imenu Clay.
Zgodilo se mu je vse.
Zaradi njega smo se vsi spremenili.

* * *

Vidiš? Vse si zapomnim.
Zapomnil sem si, kaj si rekla, ko si me prvič videla:
En fant sedi tamle na strehi.
Včasih jem opečenec samo zato, da napišem tvoje ime v drobtine.
Zapomnil sem si vse, kar si mi povedala, o kraju, v katerem si odraščala, pa o tvoji mami in očetu, bratih – vse.
Zapomnil sem si, da si rekla: »In? A nočeš vedeti, kako je meni ime?« Takrat sva se na Archer Streetu prvič pogovarjala.
Ničkolikokrat si želim, da bi bila Penny Dunbar še z nami, samo zato da bi lahko govorila z njo in bi ti ona povedala kakšno svojo zgodbo. Ure in ure bi presedela v naši  kuhinji ... Poskusila bi te naučiti igrati klavir.

* * *

Ko si je Morilec opomogel, sta kar dolgo sedela tam, preden sta šla v hišo. Bolj ko si se hiši približal, bolj je srbela:
Zarjaveli žlebovi, luščenje barve.
Obkrožal jo je napadalen plevel.
Pred njima je luna sijala na obrabljeno pot.
Notri so bile smetanaste stene in srdita eksplozija votlosti; vse je prežemal vonj po samoti.
»Kava?«
»Ne, hvala.«
»Čaj?«
»Ne.«
»Bi kaj pojedel?«
»Ne.«
Sedela sta v tihoti dnevne sobe. Klubska mizica je bila obložena s knjigami, revijami in načrti za most.
Kavč ju je pojedel, tako očeta kot sina.
Jebela.
»Oprosti, tole je manjši šok, kaj?«
»V redu je.«
Dobro sta se ujela.

Medijski odzivi

"Zusak ostaja v svojem pisanju briljanten, v njem je moč začutiti vsak najmanjši drobec solza, upanja, frustracij, predanosti, dvoma in ljubezni, kot v prejšnjih romanih, vendar se nekako zdi, da je to roman, ki ga je napisal zase. Ki ga je moral zapisati zase."
- Alenka Štrukelj, Literarna lekarna

»Sodoben ep ... Zusak na vrhuncu. Brati roman tega mojstrskega avtorja se pomeni podati na razburljivo popotovanje, ki bralca nehote prisili, da premisli svoje razumevanje tega, kaj pomeni biti človek.«
– Bookpage

»Presenetljivo toplo in srčno ... razigrano in veselo, z utrinki duhovitosti in presenetljivega uvida, na koncu pa predvsem ganljivo. Kratka poglavja in hiter ritem pripovedi bodo zanimivi tudi za tiste, ki nimajo potrpljenja za razvlečene opise.«
–The Times (UK)

» … ta knjiga vas bo osupnila. Uničujoč, zahteven in globoko ganljiv roman Fant, ki je postal most ... se odvije kot nekakšno magično popotovanje v obratni smeri, radodarno posuto s premišljenimi pripovednimi domislicami. Branje polno navideznih slepih ulic, ki se mojstrsko umestijo v zgodbo, ko se saga Dunbarjev končno razplete ... Žalost in požrtvovalnost sta prevladujoča motiva, ki prevevata roman gospoda Zusaka – nato pa stopimo še globlje v zgodbo ... Njegov slog je kot prosti verz, nabit z občutki in pomenom.«
– The Wall Street Journal

»Pisan kolaž očarljivih, prelomnih, zastrašujočih trenutkov ... V ta obsežen romanu se človek hitro zaljubi. Poleg močne simbolike ga zaznamuje tudi  dodelana zgodba in bogat, bujno metaforičen jezik. Fant, ki je postal most je ena tistih monumentalnih knjig, ki vas lahko skozi vesolje in čas potegne v življenje druge družine, in to na najboljši možen način.«
– The Washington Post

»Poglavja, ki podrobno opisujejo smrt Penelope, sodijo med najbolj ganljiva in najuspešneje napisana, ne nazadnje tudi zato, ker preko njih odzvanja Zusakovo edinstveno, na lakoničen, namigujoč način izraženo dojemanje smrti ... Nedvomno bi lahko trdili, da je Zusak nagnjen h gledališkem pretiravanju, ko celo preprosto odpiranje hladilnika postane fizični napad na čute ... Toda če je bila Kradljivka knjig roman, v katerem je Smrt ukradla predstavo, je njen rahlo kaotičen, obsežen, briljantno zasnovan naslednik predvsem poln življenja.«
– The Guardian

Avtor: Markus Zusak
Urednik: Jerica Šemerl Harmel
Založba: Sanje
ISBN: 9789612741051
Jezik: slovenski